Ultimele vești despre Mihai Constantinescu. Ce spun doctorii despre starea sa

Autor: Redacția - 08:26, 19 mai 2019

Mihai Constantinescu este  în continuare intubat, tensiunea și pulsul lui sunt stabile. Este cea mai recentă veste despre starea cantautorului. Soția artistului Simona Secrier le-a declarat jurnaliștilor că Mihai Constantinescu are nevoie de câteva zile să se refacă. Anterior, surse medicale anunțau că se află în moarte clinică și că prognosticul privind evoluția sa este rezervat.

„Mihai este în continuare intubat, este în viață, este stabilizat, tensiunea și pulsul lui sunt stabile acum, dar sunt zile în care el trebuie să se refacă. A stat destul de mult până a venit salvarea.” Simona Secrier

Cântăreţul, în vârstă de 73 de ani, a fost preluat de ambulanță luni și dus la Spitalul Floreasca din București, în urma unui stop cardio-respirator.

„Tot ce putem să facem acum e să stăm cuminți și să ne rugăm pentru el”, a declarat un prieten al artistului, cantautorul Adrian Daminescu.

Medicii despre Mihai Constantinescu: „Starea sa a rămas foarte gravă”

Deși inițial jurnaliștii au aflat că soția l-ar fi găsit fără suflare în casă pe Mihai Constantinescu, cântărețul Adrian Daminescu spune că prietenul său a suferit un stop cardio-respirat în timp ce dormea lângă soție.

„Dormea lângă soție și soția și-a dat seama că nu mai respiră. Mi s-a spus că a durat 10 minute până l-au resuscitat. Dacă sunt mai mult de trei-patru minute, cred că îți pierzi memoria și e greu să îți mai recapeți cunoștința”. Adrian Daminescu

După internarea la Spitalul Floreasca artistul nu a suferit alte stopuri cardio-respiratorii sau alte evenimente, dar starea sa a rămas foarte gravă.

„Nici mai rău, nici mai bine ca ieri. Nu a făcut alte stopuri cardiace sau alte evenimente. Starea sa de sănătate e stabilă, nu s-a modificat nimic de aseară. E în stare stabilă, dar foarte gravă.” Surse medicale, joi, pentru Mediafax

Mihai Constantinescu, intubat de aproape o săptămână

Mihai Constantinescu se află la Spitalul Floreasca de aproape o săptămână. Problemele sale de sănătate erau tot mai frecvente. În martie anulase mai multe concerte. Avea probleme cardiace de mai mulți ani.

În 2008, a fost operat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2 și hipertensiune pulmonară medie. În 2017 a fost necesară o nouă operație.