Mihaela Bilic, avertisment pentru românii care devin vegetarieni. Cum le este afectată sănătatea, de fapt

de: Năstase Mirabela
06 04. 2021

Mihaela Bilic dă un avertisment pentru cei care cred că pot vindeca cancere sau alte boli grave schimbând stilul alimentar, cum este spre exemplu, stilul vegan, acela de a renunța total la carne.

Mihaela Bilic, avertisment pentru românii care devin vegetarieni

Așadar, nutriționistul recomandă, mai degrabă să „nu ăşi mai umple cu suspiciune si neîncredere farfuriile, ci să caute să îşi trăiască viaţa frumos, cu bunătate, linişte şi împacare“.

Cu alte cuvinte, nutriționistul Mihaela Bilic recomandă a nu se renega ”genetica” umană, care spune că suntem omnivori, asta însemnând că oamenii sunt capabili să digere şi să extragă nutrienţii atât din plante cât și din produsele de origine animală.

„Secretul tinereţii fără bătrâneţe si al vieţii fără de moarte… … de bine, vivacitatea, agerimea minţii, înţelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:) O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos.

”Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian”

Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru „prostiile” pe care le-ai mancat. Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm.

Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa „ruginim” de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neştiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neîncredere farfuriile, ci căutaţi sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!”, a notat dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.