Mihaela Bilic a anunțat care este cel mai sănătos desert: ‘Ajută și la digestie’

de: Rosu Ioana
06 11. 2023

Mihaela Bilic, cunoscutul nutriționist al vedetelor și al românilor de pretutindeni, a dezvăluit secretul care le va ușura viața pofticioșilor și iubitorilor de dulciuri. Astfel, în cadrul unui interviu, specialistul în nutriție a subliniat că există un desert care nu îngrașă și este benefic pentru digestie. Care este, însă, singura condiție pe care românii trebuie să o întrunească atunci când aleg acest desert?

Mihaela Bilic, despre desertul sănătos de pe masa românilor

Cunoscută nutriționistă Mihaela Bilic, cu o carieră de succes în domeniul nutriției și sănătății, a dezvăluit un secret culinar ce ar putea aduce bucurie în inimile celor cu o continuă poftă de dulce, dar care vor în aelași timp să-și păstreze silueta.

Aceasta a dezvăluit desertul care ar putea să satisfacă poftele românilor și în același timp, să contribuie la buna funcționare a digestiei, însă cu o condiție extrem de importantă: să fie consumat cu măsură și mestecat cu atenție.

Astfel, atunci când a fost întrebată dacă există desert care nu îngrașă, o întrebare pe care ne-o punem cu toții, nutriționista a fost foarte categorică, expunând toate avantajele acestui produs. Mai exact este vorba despre fructe, un desert extrem de sănătos și foarte aromat.

Medicul nutriționist a subliniat că fructele sunt echilibrate din punct de vedere nutrițional, conținând multă apă, fibre, vitamine, minerale și puține calorii. Acest lucru le face ideale ca deserturi și surse de plăcere gustativă. Totodată, fructele pot ajuta la satisfacerea nevoii de dulce și pot avea un impact pozitiv asupra digestiei. Medicul a atras atenția cu privire la dorința multor români de a le consuma sub formă de suc, ceea ce aduce un aport caloric mai mare.

„Cel mai natural și mai sănătos desert sunt fructele. Dacă credeați până acum că fructele sunt aliment de bază, greșiți. Fructele se mănâncă pentru plăcerea gustului. Sunt desertul făcut de natură, perfect echilibrat. Adică au multă apă, fibre, vitamine, minerale și puține calorii, cu condiția să le mâncăm cu măsură și să le mestecăm și să nu le transformăm în suc”, a declarat Mihaela Bilic pentru Mediaflux.

Cum ar trebui consumate fructele

Contrar mitului că fructele se consumă între mese, Mihaela Bilic ne sfătuiește să consumăm o cantitate decentă de fructe la finalul mesei, îndeplinindu-ne pofta de dulce. Nutriționista subiliniază avantajele de aur ale perelor, pe care multă lume nu le cunoaște, nefiind niște fructe extrem de consumate printre români.

”Deci luați niște prune sau eu știu, niște caise, fi ele și uscate, o bucățică de ananas la sfârșitul unei mese și o să vedeți că ajută și la digestie și satisfac și nevoia de dulce. Para este un fruct pe care noi românii îl avem din belșug și pe care nu-l prețuim. Inclusiv diabetici pot să mănânce pere, are un fel de zahăr care se absoarbe lent și le satisface nevoia de dulce”, a transmis nutriționista.

Fructul pe care ar trebui să îl consume persoanele foarte pofticioase

Cunoscutul medic nutriționist, Mihaela Bilic, oferă un sfat valoros pentru mamele care doresc să oprească alăptatul și să treacă la hrănirea solidă a copiilor lor. Potrivit specialistului, o mică bucată de pară poate fi soluția pentru a calma plânsul copiilor. Cu toate acestea, ea subliniază importanța de a oferi fructe cu măsură și de a le mesteca bine pentru a evita orice risc pentru cei care consumă fructe într-o manieră lacomă.

Mihaela Bilic evidențiază, de asemenea, că pentru cei care tind să consume o cantitate mare de fructe odată, cum ar fi o ladă întreagă, fructul perfect ar fi gutuia. Cu toate că este un desert delicios, gutuia necesită mestecare atentă și încetinirea ritmului pentru a evita riscul de înec.

Aceste recomandări subliniază rolul esențial al fructelor în alimentația sănătoasă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Prin urmare, Mihaela Bilic ne amintește că fructele sunt o alternativă excelentă pentru a satisface pofta de dulce și a promova un stil de viață sănătos, cu condiția să le consumăm cu măsură și să le mestecăm cu atenție.

”Mamele care vor să oprească alăptatul și să înțarce copilul, să îi dați o bucățică de pară și o să vedeți că nu mai plânge. Și pentru cei care sunt lacomi și mănâncă o ladă de fructe o dată, că știu că există și astfel de cazuri, vă sugerez să mâncați gutui, pentru că la gutui, dacă nu le mesteci bine și nu ne mănânci încetișor, riști să te îneci și să mori.

Așa că gutuia este fructul perfect, și de desert, și de aliment anti-lăcomie. Dar fructele sunt un desert și să mănâncă cu măsură”, a explicat Mihaela Bilic, potrivit sursei citate.