Micul dejun care te slăbește a fost descoperit. Ce trebuie să mănânci dimineața, de fapt

de: Alexandra Chivu
08 03. 2021

Micul dejun trebuie să fie ”boieresc”, recomandă o specialistă în nutriție. Acest lucru va ajuta ca poftele de gustări nesănătoase să dispară. De asemenea, va favoriza și masa musculară.

Nu reușești să slăbești sau să te menții? Micul dejun care te ajută

De obicei, dimineața facem multe lucruri care ne blochează să slăbim. Principalul lucru este să nu consumi un mic dejun bogat. Pentru a obține beneficii maxime din prima masă a zilei, proteinele trebuie să se regăsească într-o treime de porție. Sarah Coe, nutriționistă și cercetătoare la British Nutrition Foundation, afirmă că două ouă fierte, în orice formă, sunt suficiente.

Ele eliberează în organism 14 grame de aminoacizi buni pentru masa musculară, plus micronutrienți esențiali ca vitamina B12, seleniu, acizi grași și omega-3. Mai este nevoie și de fibre, iar restul farfuriei trebuie să conțină cel puțin 80 grame de legume, ca roșiile sau ciupercipe la grătar. Ele sunt bogate în nutrienți și pline de fibre solubile.

„Fibrele solubile acționează ca o hrană pentru microbii binefăcători din intestin, ajutându-i să producă acizii grași care reduc riscul de diabet de tip 2, obezitate și boli de inimă”, spune Coe.

Explicații 

„Cu cât faci mai mult foamea, cu atât se secretă în corpul nostru niște hormoni care protejează grăsimea și, în loc să slăbești, tu pierzi greutate pe cântar, dar realmente ești mai gras la finalul încercării, fiindcă se secretă niște hormoni care protejează țesutul adipos. Deci, în loc să topești grăsimea, ești mai gras și slăbești din masa musculară.

Prin urmare, de când ne-am trezit, trebuie să mâncăm cel mai copios. Se zice în popor ca micul dejun să-l mănânci singur, prânzul să-l împați cu prietenii și cina să o dai dușmanilor. Atunci, construiești. Pui 70 % din caloriile pentru ziua respectivă.

După o noapte în care ai făcut foamea, s-au secretat anumiți hormoni care nu te ajută, îi blochezi pe aceștia și îi faci pe cei care pornesc motoarele. Începi și dai multă proteină, cum ar fi carne, ouă, brânză, carne. Ai grijă să ai mâncarea plină de proteină și carbohidrat. Pentru cei care nu pot mânca dimineața, trebuie să vă obișnuiți treptat. Mâncați puțin câte puțin și iese”, a explicat medicul Ovidiu Peneș în cadrul emisiunii ”Teo Show”.