Mica așezare din munții României ajunsă celebră în toată Europa. Timpul pare să se fi oprit în loc, străinii sunt fascinați de acest sat

de: Daoud Andra
06 08. 2024

Satele românești care și-au păstrat autenticitatea îi fascinează pe străinii care ne vizitează țara. În unele așezări rurale din inima României, timpul pare să se fi oprit în loc. Este și cazul acestui sat din județul Brașov, care i-a cucerit pe jurnaliștii unei publicații din Italia.

Satul românesc care îi cucerește pe turiști

Zona Transilvaniei este plină de așezări rurale care merită vizitate și în care timpul parcă s-a oprit în loc. Pe lângă satele deja cunoscute, precum Viscri, promovat de însuși regele Charles, există o mulțime de astfel de așezări pitorești care așteaptă să fie descoperite.

Este și cazul satului Șimon, din județul Brașov, care i-a cucerit pe străinii care l-au vizitat. Ascunsă între culmile impunătoare ale Munților Carpați, această destinație pitorească pare să fi fost extrasă dintr-un basm. Satul, situat în județul Brașov, reprezintă o veritabilă bijuterie ascunsă care aduce laolaltă frumusețea naturală, tradițiile păstrate din generație în generație și ospitalitatea locuitorilor săi.

Șimon este un loc unde poți admira natura și peisajul montan, dar poți avea parte și de tradiții care s-au păstrat nealterate. Satul se află la poalele Munților Bucegi și este înconjurat de păduri și pajiști verzi, fiind un loc ideal pentru cei care caută să se relaxeze departe de agitația orașului.

Imagine din satul Șimon, județul Brașov

Satul i-a fascinat pe italieni

Așezarea de la poalele munților a fost vizitată de jurnaliștii de la Euronews Italia, care au fost cuceriți de frumusețea locului. Aceștia au realizat un material filmat, iar concluzia lor este că: ”aici timpul pare să se fi oprit”.

Locuitorii din Șimon și-au renovat casele vechi de peste o sută de ani, dar au păstrat elementele arhitecturale tradiționale, care oferă autenticitate locuințelor. În acest fel, atrag turiștii care vor să petreacă o vacanță în stil rustic, dar să se bucure de intimitate și liniște, în același timp. Cei care vin aici pot închiria o casă pitorească, în care să își petreacă vacanța, fără să fie deranjați de nimeni.

”Această tradiție specifică oferă oricărui turist o mare intimitate. Odată ce turiștii intră pe poartă, pot simți că au toată intimitatea de care au nevoie, o intimitate romantică și confortabilă. Dacă vor să meargă să bea o cafea în pijama, o pot face în propria curte. Dacă vor să facă plajă, să se plimbe în grădină, să facă un grătar sau să vorbească în hambar, pot face ce vor”, a explicat Luminița Cherebetu, proprietara uneia dintre aceste case.