Mic dejun de vară. Ce să consumi pentru a fi plin de energie în fiecare dimineață

Mic dejun de vară. Ce să consumi pentru a fi plin de energie în fiecare dimineață
Idei de mic dejun de vara

Mic dejun de vară. Ce să consumi pentru a fi plin de energie în fiecare dimineață. Nutriționiștii amintesc că micul dejun nu ar trebui neglijat. Prima parte a zilei a trebui să conțină toți nutrienții necesari pentru a face față unei zile de muncă. Multe studii au arătat că micul dejun stimulează metabolismul și ajută să slăbești mai repede. Te ține sătul până la prânz, astfel că nu există riscul să mănânci în exces.

De ce este important micul dejun

Specialiștii cred că omiterea micului dejun ar putea declanșa mecanisme care încetinesc pierderea în greutate. Un studiu a indicat că cei care sar peste micul dejun se îngrașă în jur de 3 kilograme pe an deoarece ar mânca mai mult în timpul zilei.

Mai mult, un mic dejun bun te ajută să eviți alimentele grase, bogate în calorii, care dăunează inimii, și te ajută să faci față mai bine angajamentelor zilei. Creierul are nevoie de zahăr și nu trebuie uitat acest fapt.

Însă, deși mulți știu de importanța micului dejun, puțini știu ce anume trebuie mâncat la prima masă a zilei. Specialiștii indică către alimente bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Ele sunt sățioase și ușor de digerat. Astfel de alimente îți permit să fii mai energic și mai activ.

Idei de mic dejun de vară

În plus, atenția și abilitățile de memorie se vor îmbunătăți, iar acesta este un alt motiv pentru care nu ar trebui să sari peste micul dejun. Un mic dejun de vară ar trebui să fie nutrițional: adică să aibă la bază fulgi de ovăz, lapte, fructe uscate și proaspete.

Ingrediente:

  • 30 grame fulgi de ovăz;
  • 60 ml lapte;
  • ½ linguriță de zahăr;
  • migdale după gust;
  • zmeură după gust;
  • chipsuri de ciocolată după gust.

Într-un castron, se toarnă fulgii de ovăz și se acoperă cu lapte. Se lasă să se odihnească la frigider pentru opt ore. Operațiunea trebuie deci făcută în seara precedentă. A doua zi dimineața, fulgii de ovăz vor fi absorbit laptele. Se adaugă zahărul și se amestecă. Se adaugă migdalele, zmerura, iar la final, chipshurile de ciocolată.

Însă pe această bază se pot face numeroase variații pentru un mic dejun diferit în fiecare zi. Se poate adăuga iaurt în fulgii de ovăz, pentru ca amestecul să fie mai cremos.

Se poate înlocui zahărul cu miere sau stevia dacă se dorește o soluție mai puțin calorică. Din același motiv se pot înlocui și chipsurile de ciocolată cu cacao amăruie sau cafea.

Biscuiți marocani

O altă rețetă ar fi cea de biscuiți marocani fără făină și fără grăsimi, un desert potrivit pentru cei care țin dietă. Sunt originari din Maroc și sunt extrem de savuroși.

  • 250 de grame de migdale,
  • 1 lingura de cacao neîndulcită,
  • 8 gr praf de copt,
  • 50 de grame de zahăr,
  • 2 ouă,
  • zahăr pudră,
  • nuci pentru garnitură (opțional),
  • linguriță de scorțișoară.

Mod de preparare

Se ia un robot de bucătărie și se pun cele 250 de grame de migdale. Se toacă mărunt, apoi se adaugă 50 de grame de zahăr și o lingură de scorțișoară. Se amestecă din nou totul și se transferă amestecul obținut într-un bol mare. Se adaugă în bol o lingură de cacao neîndulcită, 8 grame de praf de copt, apoi se amestecă cu o spatulă. Se sparg apoi două ouă și se continuă amestecul până se obține un aluat omogen.

Se ia puțin aluat cu mâinile și se formează bile, care apoi se pun pe o farfurie cu zahăr pudră. Se pregătește apoi o tavă de copt, după care se tapetează cu hârtie de pergament. Se așază biluțele de aluat, la distanță una față de cealaltă. Pe fiecare bilă de aluat se pune o jumătate de nucă decojită. Tava se dă la cuptor la 180°C, pentru aproximativ 15 minute.