Metroul din Drumul Taberei, un real pericol pentru călători. Anunțul făcut cu puțin timp în urmă: „Va fi închis după alegeri”

Metroul din Drumul Taberei, un real pericol pentru călători. Anunțul făcut cu puțin timp în urmă: "Va fi închis după alegeri" Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vești triste pentru milioane de bucureșteni care s-au bucurat cu ocazia deschiderii metroului din Drumul Taberei. Din păcate, se pare că fericirea nu durează foarte mult timp, căci recent, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un anunț îngrijorător.

Lucrările pentru Magistrala M5 vor continua

Politicianul a făcut afirmații îngrijorătoare vizavi de siguranța cetățenilor care călătoresc pe magistrala deschisă recent. De asemenea, acesta a menționat că metroul va fi închis pentru a fi remediate actualele probleme, făcând referire în același timp la noua linia de tren dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Despre linia de metrou care s-a deschis în Drumul Taberei am aflat că au început să apară primele defecţiuni la lucrările de la staţiile de metrou.

Se preconizează ca după alegeri linia de metrou să fie o perioadă închisă ca să fie remediate problemele.
Avem de-a face cu siguranţa circulaţiei, sunt în pericol cetăţenii.

Nici la linia de tren dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni nu sunt gata lucrările, ministrul Bode preconiza deschiderea pe 12 decembrie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru DC NEWS.

Magistrala de metrou M5 (Eroilor- Drumul Taberei) a fost inaugurată marţi, la opt ani de la începerea lucrărilor. Noua magistrală a fost dată în folosință în cadrul unui eveniment fastuos la care au participat printre alții și președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Declarația președintelui Iohannis în ziua inaugurării Magistralei M5

Klaus Iohannis, prezent la deschiderea metroului din Drumul Taberei, marți, pe 15 septembrie, a făcut niște declarații care au surprins întreaga Românie. Acesta a afirmat că este cea mai mare realizare din România, după Revoluție, dar totodată a recunoscut public că reprezintă o “legendă a amânărilor”.

„Este o mare realizare, trebuie să recunoaştem acest lucru, este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din România. Nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină, aşa, un fel de legendă, o legendă a amânărilor”, a afirmat Iohannis, imediat după deschiderea magistralei de metrou Eroilor – Drumul Taberei.

De asemenea, ministrul Transporturilor a afirmat că marchează un eveniment istoric prin această inaugurare, promițând dezvoltarea proiectului cu încă șase stații.

”Asistăm la un moment istoric pentru tot ceea ce înseamnă transportul public din București. Punerea în funcțiune cu călători a magistralei M5, reprezintă cea mai importantă realizare a Metrorex în cei 41 de ani de activitate”, a declarat Lucian Bode

Promisiunile s-au ținut lanț, astfel că Ludovic Orban a ținut să dea asigurări că de acum încolo, lucrurile se vor mișca într-un alt ritm, mult mai rapid.

“Nu ne vom opri aici. Toate lucrările ulterioare se vor derula cu o viteză mai mare, vom fi mult mai atenţi în tot ceea ce înseamnă etapele de pregătire şi de execuţie a tuturor contractelor de extindere a reţelei de metrou.

Infrastructura de transport este din punctul nostru de vedere prioritate zero, iar investiţiile în infrastructură în general reprezintă prioritate absolută a Guvernului pe care îl conduc”, a declarat printre altele, Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI