03 apr. 2020 | 16:21

Metrorex, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu metroul în noapte de Înviere

Știri generale
Metrorex, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu metroul în noapte de Înviere
Metrorex, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu metroul în noapte de Înviere

Epidemia de coronavirus impune în continuare măsuri drastice din partea autorităților, iar pentru prima dată în ultimele decenii, metroul bucureștean nu va circula în noaptea de Înviere.

Metrorex, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu metroul în noapte de Înviere

Metroul din București nu va circula în noaptea de Înviere, în contextul în care Ordonanța Militară cu numărul 2 interzice accesul publicului în lăcașurile de cult, este informația Metrorex, transmisă prin intermediul unui comunicat de presă remis astăzi pentru Agerpres.

„Informăm publicul călător că, în contextul actual şi ţinând cont de Ordonanţa Militară nr. 2/21.03.2020, care prevede la art. 9, alin. 2 că ‘se pot oficia slujbe în locaşele de cult de către slujitorii bisericeşti/religioşi, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online’, în noaptea de Înviere, 18/19.04.2020, trenurile de metrou nu vor circula”, anunță Metrorex.

Astfel că, potrivit sursei citate, în restul perioadei sărbătorilor pascale, adică în intervalul 17 – 20 aprilie, metroul va circula conform următorului program: pe Magistrala 1 (Republica – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni – Pipera) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Străuleşti) la un interval de circa 11 minute.

Klaus Iohannis, mesaj ferm despre perioada sărbătorilor pascale

În legătură cu perioada pascală, președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj ferm, îndemându-i pe românii din diaspora să nu vină acasă.

„Am intrat în cea mai grea etapă. Prin măsurile luate din vreme am reușit să o întârzem pe cât posibil, de acum vor urma zile grele. Este esențial să fim toți conștienți de acest lucru pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională. (…) Fac un apel către românii din diapora, necesar, dar care mă umple de tristețe. Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători! Venirea în sânul familiei este extrem de periculoasă. Anul acest vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță.  Păstrarea distanței unii față de ceilalți stopează transmiterea infecției. Trebuie ca românii să respecte în totalitate măsurile. Dragi români, doar respectând riguros regulile îi ocrotim pe cei apropiați. Este imperativ să stați acasă și să limitați deplasările doar la cele strict necesare. Evitați orice contact direct și spălați-vă pe mâini când vă întoarceți acasă. Nu vă abateți!”

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro