Metoda inversă a listei de cumpărături care te ajută să economiseşti bani. Aşa nu mai cumperi lucruri care nu îţi trebuie de fapt
Cumpărăturile reprezintă unul dintre cele mai mari hobby-uri, mai ales în cazul femeilor. Ce poate fi mai plăcut decât să mergi la supermarket și să umpli coșul cu tot ce-ți trebuie? Totuși, și această activitate poate deveni extrem de deranjantă, mai ales atunci când avem foarte multe de cumpărat și nu mai ținem pasul cu lista pe care am făcut-o acasă.
Ce este lista inversă de cumpărături
Urmează o perioadă în care vom face multe cumpărături, având în vedere că vin sărbătorile de iarnă și avem nevoie de multe produse. Este frustrant, însă, să realizăm că am omis câte ceva și să stăm din nou la cozi interminabile.
Iată soluția care te va salva și te va ajuta să nu mai omiți niciun aliment de care ai nevoie. O femeie a dezvăluit cum se face și recunoaște că i-a schimbat viața, motiv pentru care o folosește ori de câte ori are multe de cumpărat.
Indianna a dezvăluit acest truc în mediul online, pentru a-i ajuta pe cei care o urmăresc să scape de un stres în plus. A explicat că mereu face, în mare parte, aceleași cumpărături dar, cu toate acestea, se întoarce acasă și își amintește că a uitat ceva.
„Deci, în fiecare săptămână, când vine vorba de cumpărături, evident că scrii o listă de cumpărături. Și urăsc chestia aia când stai acolo încercând să-ți zdruncini creierul, gândindu-te de ce avem nevoie săptămâna asta. Avem nevoie de asta?
Și încercând să-mi amintesc totul, în egală măsură, mi se pare destul de repetitiv, deoarece, ca și în ceea ce privește fructele și legumele, cumpărăm aceleași fructe și legume în fiecare săptămână”, explică Indianna.
Cum se face lista de cumpărături în mod invers
Pentru că s-a săturat să facă lista săptămânal, femeii i-a venit o idee genială. A numit-o lista inversă și a explicat exact cum se realizează și cât de utilă e. Astfel, Indianna își scrie în notițe alimentele de bază, fructele, legumele de care are nevoie mereu și pe care le cumpără în mod obișnuit.
Citește și: Celebrul supermarket a dat faliment! Românii făceau multe cumpărături aici
Indianna păstrează pe telefon o copie principală a listei de cumpărături obișnuite, care conține toate articolele de care ea și soțul ei ar putea avea nevoie și lucrurile pe care le-au cumpărat de mai multe ori. Când mai vrea ceva, o actualizează, în funcție de nevoile sale.
„Și apoi ceea ce fac în fiecare săptămână este să copiez această listă. O lipesc în conversația iMessage dintre mine și soțul meu și înainte de a o trimite trec prin fiecare articol. . Dacă avem nevoie de el în acea săptămână, rămâne acolo și dacă nu avem, este șters”, explică femeia.
Indianna spune că știe că este o metodă ceva mai înapoiată, spre deosebire de cele în trend, dar pentru ea funcționează și consideră că poate fi utilă și pentru alți oameni. Filmulețul este unul explicit, care a devenit celebru.
@life.at.number.22 Is it just me?🤔. #lifeatnumber22 #list #hack #shoppinglist #lifehacks #greenscreen ♬ original sound – Indianna 🌼
Cum să prinzi mereu reducerile din magazine
În lumea plină de oferte și promoții din magazinele fizice și online, obținerea celor mai bune reduceri poate fi o abilitate esențială pentru a economisi bani. Iată câteva strategii pentru a te ajuta să prinzi mereu reducerile din magazine.
Te-ar putea interesa și: Vouchere pentru cumpărături de Crăciun pentru pensionari. Cine sunt norocoşii care le vor primi înainte de Sărbători
Mulți retaileri trimit oferte exclusive prin e-mail către abonații lor. Folosește platforme și aplicații care îți permit să urmărești prețurile produselor pe care le dorești și să primești notificări atunci când acestea sunt reduse.
Unele branduri lansează oferte exclusive sau coduri de reducere pe paginile lor de social media, în timp ce unele magazine organizează concursuri online, oferind reduceri sau produse gratuite.
Unele magazine oferă reduceri exclusive sau puncte de recompensă pentru clienții fideli. Plătește pentru abonamente premium pentru a beneficia de reduceri speciale sau transport gratuit.
Așteaptă sfârșitul unei perioade de vânzări pentru a găsi reduceri adiționale sau prețuri reduse. În anumite perioade, produsele sezoniere sunt reduse pentru a face loc noilor colecții.
În unele situații, poți încerca să negociezi prețul, mai ales la cumpărarea de produse mai scumpe. Anumite magazine oferă reduceri sau coduri promoționale pentru clienții care lasă recenzii sau feedback.