Meteorologii anunță o vreme neașteptată în următoarele 4 săptămâni. Ce temperaturi vor fi în România

de: Corina Oprea
20 10. 2023

Vremea a fost foarte schimbătoare în România în ultima vreme. După zile călduroase, am avut parte de frig și chiar ninsori în zonele înalte, dar acum au venit iar temperaturile mult mai ridicate pentru luna octombrie. Meteorologii anunță surprize mari și pentru următoarele patru săptămâni.

Un val de aer cald lovește România

Vremea este extrem de ciudată la noi în țară. Am avut parte de câteva zile mai reci, dar temperaturile au fost, în majoritatea timpului, mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Toamna de acum este, mai mult, un sfârșit de primăvară.

Specialiștii anunță că vom avea parte de o perioadă extrem de călduroasă. Meteorologii spun că un val de aer cald ajunge asupra României, din cauza unui ciclon atlantic, ce aduce căldura direct din nordul Africii.

Țara noastră va fi printre cele mai afectate, ceea ce înseamnă că vremea va deveni foarte caldă. Temperaturile din următoarele zile vor fi mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă.

„Vremea va intra într-un proces de încălzire puternică. Cauza va fi un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, care va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii.

În consecință, temperaturile vor crește rapid, iar vremea va deveni excepțional de caldă pentru această perioadă din an”, anunță specialiștii, pentru cei de la adevarul.ro

Prognoza meteo pe patru săptămâni

În săptămâna 23-  30 octombrie 2023, vom avea parte de temperaturi medii mai înalte decât cele obișnuite pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Totuși, abaterea termică pozitivă va fi mai pronunțată în regiunile din sud-est.

În ceea ce privește precipitațiile, se anticipează că vor fi în exces în regiunile din vest, nord-vest și centrul țării, în timp ce în sud, cantitățile de precipitații vor fi mai scăzute decât de obicei. În celelalte zone, regimul pluviometric va fi în general apropiat de normal pentru acest interval de timp.

Vezi și: Temperaturi de vară în plină toamnă. Vor fi peste 32 de grade, zonele în care vremea o ia razna

În perioada 06.11.2023 – 13.11.2023, se prevede că temperatura medie a aerului va înregistra o ușoară creștere, situându-se deasupra mediilor obișnuite pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării.

În ceea ce privește regimul de precipitații, se anticipează un excedent ușor în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul teritoriului se vor înregistra cantități de precipitații în general apropiate de norma pentru acest interval.

În intervalul 13.11.2023 – 20.11.2023, temperaturile medii vor înregistra o ușoară creștere față de valorile specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, se preconizează că acestea vor avea tendința de a fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și deficitar în cele sudice.

Când ninge în București

În unele zone de munte au căzut deja primele ninsori. Chiar dacă nu a fost vorba despre cantități semnificative, s-a așezat un strat de omăt și peisajul semăna din plin cu unul de iarnă.

Te-ar putea interesa și: Inversiune termică. Prognoza meteo actualizată: vremea se încălzește din nou. Ce temperaturi avem până pe 31 octombrie

Meteorologii au explicat când va ninge în București, după această perioadă extrem de călduroasă. Potrivit prognozei întocmite pentru luna decembrie 2023, am putea avea parte de primii fulgi chiar la începutul iernii.

Potrivit prognozei Accuweather, încă de la începutul primei săptămâni, vom resimți o răcire semnificativă, cu temperaturi minime care vor coborî sub punctul de îngheț. Mai exact, 4 decembrie este ziua în care se preconizează că va avea loc prima ninsoare. Vremea în acea zi va aduce o temperatură maximă de 3 grade Celsius, în timp ce minima va ajunge la -3 grade Celsius.

Ar mai putea cădea fulgi și pe 5 decembrie. Urmează apoi și o perioadă în care temperaturile rămân scăzute, însă fără apariția vreunor precipitații notabile. Abia pe data de 25 decembrie, bucureștenii se pot bucura de un peisaj de iarnă.

În acea zi, termometrele vor indica o maximă de 3 grade Celsius, în timp ce minima va ajunge la -6 grade Celsius. În ziua de Crăciun, cerul va fi senin, cu toate că temperatura se va menține la doar 1 grad Celsius