Meteorologii anunță alertă de caniculă în România. Ce temperaturi vor fi, potrivit AccuWeather

Meteorologii au anunțat că un val de caniculă se va abate asupra României în următoarele zile. Temperaturile maxime vor ajunge până la 35 de grade Celsius la umbră, dar pot fi resimțite și la 40 de grade Celsius. Valul de căldură va lovi și alte țări din Europa, precum Franţa, Spania, Portugalia, Germania, Austria sau Olanda.

Alertă de caniculă în România

Meteorologii informează că începând de duminică, 21 iulie, vremea va deveni caniculară, iar valorile termice vor ajunge până la 35 de grade Celsius la umbră. În orașe, pe bulevardele aglomerate, temperaturile resimțite vor fi chiar și de 40 de grade Celsius. Valul de caniculă se va menține și luni, 22 iulie, dar și marți, 23 iulie. Spre sfârșitul săptămânii viitoare, valorile termice vor mai scădea, însă vremea se va menține călduroasă în majoritatea regiunilor țării.

Nu doar România va fi afectată de caniculă în următoarea perioadă. Valul de căldură se va abate asupra mai multor state din Europa, precum Franţa, Spania, Portugalia, Germania, Austria sau Olanda.

Meteorologii anunță că există o mare şansă ca luna iulie 2019 să bată recordul de temperaturi, după ce același lucru s-a întâmplat și în luna iunie. Valurile de caniculă vor lovi Europa pe toată durata verii, dar și la începutul toamnei.

ANM anunță că vremea se va mai răcori în perioada 29.07 – 05.08, când vor crește cantitățile de precipitații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI