Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru România. Zonele vizate de ninsori fără oprire

de: Andrei Simion
06 10. 2024

Meteorologii de la AccuWeather au actualizat prognoza meteo pentru România, anunțând ninsori abundente și persistente în mai multe zone. Se preconizează că aceste fenomene extreme vor afecta în mod special regiunile montane.

Regiunile vizate de ninsori abundente

Potrivit prognozei AccuWeather, ninsorile vor începe în zonele montane din România, precum Munții Carpați, unde se așteaptă căderi masive de zăpadă. Acestea vor afecta în special județele din Transilvania, care sunt deja obișnuite cu astfel de condiții meteo.

Suntem în octombrie, însă iarna își va face simțită prezența mai repede decât ne-am fi așteptat! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo și au anunțat că va ninge două săptămâni fără oprire în unele zone din România!

În ultimul timp, vremea pare că a luat-o razna! În unele zone ale României, oamenii se confruntă cu temperaturi de vară, iar altele au fost măturate de ploi torențiale. După multele furtuni și inundații semnificative, meteorologii Accuweather au anunțat data la care vine iarna cu adevărat în țara noastră.

Prognoza AccuWeather

În unele regiuni, ninsorile își vor face apariția mai repede decât ne-am fi așteptat. Specialiștii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru perioada următoare și au anunțat că va ninge două săptămâni fără oprire în Predeal.

Luna noiembrie va debuta în Predeal cu soare și maxime de 12 grade Celsius, însă din data de 4 noiembrie vor începe precipitații serioase, iar temperaturile vor scădea semnificativ până la 4 grade Celsius!

Ulterior, pe 7 noiembrie își vor face apariția ninsorile în Predeal, iar precipitațiile se vor menține până la finalul lunii, cu câteva zile de pauză. Spre sfârșitul lunii noiembrie, temperaturile minime se vor încadra între 0 și -6 grade Celsius.

De altfel, prima zăpadă și-a făcut apariția în data de 15 septembrie 2024, pe Transalpina. A nins la peste 1.900 de metri, iar conducătorii auto au fost sfătuiți să își pregătească mașinile corespunzător pentru iarnă.

„Pe Transalpina, la peste 1900 m altitudine , în sectorul Dengherul -Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de 5 cm iar vizibilitatea este redusa din cauza ceței. Conducătorii auto care vor sa traverseze Transalpina peste masivul Parang sunt sfătuit sa renunțe sau sau sa fie pregătiți pentru drum în condiții de iarna . Temperaturile sunt scăzute și se vor forma sectoare de polei , zăpadă înghețată și gheață.”, conform Meteoplus.