Meteo weekend 28-30 grade. Unde vor fi temperaturi de 8-9 grade. Românii se vor bucura!

Meteo weekend 28-30 grade. Unde vor fi temperaturi de 8-9 grade. Românii se vor bucura!
ANM a emis si un cod galben

Vremea se încălzește în Capitală, unde vor fi maxime de 8-9 grade, în luna ianuarie. Temperaturile cresc neobișnuit de mult pentru această perioadă, astfel încât bucureștenii vor avea motive de bucurie. Cerul va fi senin și soarele va străluci în București, unde valorile maxime termice vor ajunge și la 9 grade Celsius, potrivit datelor publicate de Administrația Națională de Meteorologie. Și în țară va fi vreme frumoasă.

Temperaturi ridicate pentru această perioadă în București

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Specialiștii spun că în București, în intervalul 28 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie, ora 8:00, cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, în timp ce vântul va sufla slab și moderat. Vremea va fi caldă pentru această perioadă iar temperaturile maxime ating 8-9 grade Celsius, în timp ce minimele se situează în jurul a -2 grade.

ANM a emis un cod galben de viscol pentru zonele montane din 21 de județe, până sâmbătă dimineața.

La munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, în intervalul 28 ianuarie, 10:00 – 29 ianuarie, 8:00, vântul va avea intensificări și rafale ce vor depăși 80-100 km/h. În plus, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Cod galben în 21 de județe

Vineri vor fi intensificări ale vântului în zone joase de relief din transilvania și Oltenia, iar începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, vântul va sufla cu putere în cea mai mare parte a țării.

Județe vizate de codul galben sunt Maramureş, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Cluj.

În weekend temperaturile se anunță cel puțin normale în Capitală pentru această perioadă. Maximele vor urca până la 9 grade.

Cel puțin în următoarea perioadă, specialiștii nu se așteaptă la ninsori în București.

În Brașov va continua să ningă vineri, iar la Iași temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI