Meteo. Vreme prăpăstioasă în România. Ce intemperii majore cuprind toată țara și în weekend

Meteo. Vreme prăpăstioasă în România. Ce intemperii majore cuprind toată țara și în weekend
Meteo. Vreme rece în acest final de săptămână

Meteo. Dacă aveți planuri pentru weekend-ul care vine, vă recomandăm să aveți o umbrelă la voi. ANM anunță vreme rece și precipitații în aproape toată țara, inclusiv mâine și în weekend. Așa că este mai bine să fiți pregătiți, în cazul în care vreți să plecați pe undeva.

Meteo. Vreme rece în acest final de săptămână

Meteo. Planurile pentru acest final de săptămână sunt date peste cap de ultimele date anunțate de ANM. În această dimineață a fost emisă o nouă avertizare pentru astăzi și este valabilă până mâine, 14 mai, la ora 21:00. Conform avertizării, la nivelul întregii țări vor apărea manifestări de instabilitate atmosferică.

Începând de astăzi și până mâine seară, la ora 21:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va resimți în toată țara. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala, astăzi, îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri, 14 mai, cu precădere în jumătatea de nord a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-35 l/mp.

Meteo. Capitala nu scapă de ploaie și temperaturi scăzute

Meteo. Pe parcursul zilei de asăzi, în București, cerul va avea înnorări temporare, vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade. În orele serii și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie.

Cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Pentru ziua de mâine, 14 mai, ANM anunță la nivelul Capitalei că vemea fi în general frumoasă și normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40-50 km/h, la începutul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă pentru mâine va fi de 23-24 de grade.

ANM anunță temperaturi ridicate de săptămâna viitoare

Meteo. Pentru săptămâna care vine vom avea parte de temperaturi mai ridicate, față de weekend-ul care se apropie. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Preponderent în jumătatea estică a țăriivor fi temperaturi mai rdicate. În rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Din punct de vedere al precipitațiilor, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării. Va exista posiblitata unui excedent mai pronunțat în regiunile sud-vestice. Pentru moment nu există modificări la nivelul temperaturilor pentru săptămâna care vine. Așa că vom putea să ne bucurăm de căldură, și de mai puțină ploaie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI