Meteo. Vine înghețul în prima săptămână din noiembrie. Temperaturile încep să scadă grav

Meteorologii anunta racirea vremii

Meteorologii au anunțat că vine înghețul încă din prima săptămână a lui noiembrie, moment în care temperaturile vor scădea grav în țara noastră. În zilele următoare, temperaturile vor fi ridicate pentru această dată și vor trece chiar și de 20 de grade Celsius.

Vremea schimbă foaia. Câte zile de căldură mai avem în România. De când vine înghețul

Prognoza meteo arată că vine înghețul în prima săptămână a lunii noiembrie, moment în care temperaturile vor coborî mult în țara noastră.  România se mai poate bucura încă câteva zile de vreme frumoasă cu temperaturi ce vor trece și de 20 de grade Celsius, însă de la 1 noiembrie vremea schimbă radical foaia.

Vremea se va mai răci din noiembrie, cu temperaturi apropiate de mediile perioadei, după cum estimează Centrului European pentru prognoze pe durată medie.

Sunt anuntate ninsori la munte, la inceput de noiembrie
Sunt anuntate ninsori la munte, la inceput de noiembrie

Cum va fi vremea în Banat

Ultimele zile ale luni octombrie sunt caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru perioada calendaristică în care ne aflăm, cu o medie a valorilor de peste zi de 17-20 de grade Celsius și a celor nocturne de 6-9 grade Celsius. În schimb, în intervalul 30 octombrie – 02 noiembrie temperaturile se vor apropia de un regim apropiat al perioadei calendaristice, cu maxime de 12-14 grade Celsius şi minime de 3-6 grade Celsius.

În perioada 29-31 octombrie va ploua, iar probablitatea de averse va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Cum va fi vremea în Crișana

Vremea va fi caldă în ultima decadă a lunii octombrie, cu temperaturi de 17-20 de grade Celsius. Temperaturile minime vor oscila între 6-9 grade Celsius.

În schimb, în perioada 30 octombrie – 02 noiembrie, vremea se va răci, temperaturile ajungând la maxim 14 grade Celsius pe timpul zilei și vor coborâ la 2 grade Celsius pe timpul nopțuii. De asemenea, va ploua local în perioada 29-31 octombrie.

Cum va fi vremea în Transilvania

La fel și în Transilvania, vremea va fi frumoasă pe final de octombrie, iar odată cu venirea lunii noiembrie vremea schimbă foaia. Astfel, de la temperaturi de până la 19 grade Celsius, acestea vor coborâ la 5-8 grade Celsius, la început de noiembrie.

Potrivit prognozei meteo, în Transilvania este posibil să plouă în jur de 30 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în primele zile din a doua săptămână de prognoză.

Cum va fi vremea în restul țării și la munte

Vremea va fi la fel ca în zonele anunțate mai sus și în Dobrogea, Muntenia și Moldova. Temperaturile vor coborâ odată cu intrarea în luna noiembrie, iar ploi se vor înregistra în jurul datei de 29- 30 octombrie.

În schimb, la munte, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 30 octombrie și 02 noiembrie. În perioada anunțată, la munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI