Meteo. Vești proaste de la ANM. Ce se întâmplă azi, în țară. Șoferi, atenție!

Avertizare de Cod Galben record

Ziua de astăzi, 26 noiembrie, intră în specificul perioadei în care ne aflăm. Astăzi temperaturi scăzute, ceață, și posibilitatea de precipitații, în mare parte din teritorii. ANM a emis un număr important de avertizări de tip now-casting pentru mai multe județe. Astăzi avem parte de o avertizare de Cod Galben record la nivelul României.

Avertizare de Cod Galben record

Ziua de astăzi este una plină de imprevizibil când vine vorba de temperaturi și fenomenele extreme. ANM a emis azi o avertizare de Cod Galben record pentur România. Județele afectate de această avertizare de Cod Galben record a ajuns la 15. Avertizarea se referă la fenomenul de ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Județele avertizate de comunicatul ANM sunt după cum urmează:

 • Județul Teleorman;
 • Județul Brăila;
  Județul Ialomiţa;
 • Județul Arad;
 • Județul Timiş;
 • Județul Cluj;
 • Județul Satu Mare;
 • Județul Braşov;
 • Județul Mureș;
 • Județul Harghita;
 • Județul Constanta;
 • Județul Tulcea.

 

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general deficitare, mai ales în nordul extrem al țării.

Vremea astăzi, 26 noiembrie 2020

Pentru ziua de astăzi, în afară de această avertizare de Cod Galben record, am avut vreme rece în această dimineaţă. La fel și la noapte, în cea mai mare parte a țării. Deși se anunțase cer senin, în județele amintite mai sus, ceața este persistentă. Excepție mai fac zonele de câmpie, unde în prima parte a zilei și în orele nopții local se va semnala nebulozitate joasă și ceață.

Ceața se va asocia trecător cu burniță sau cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -9 și 3 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -14 grade în cele din estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate pe litoral, până la 5 grade.

Pentru București, astăzi vreme rece, la fel și pe timpul nopții. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin. Noaptea probabilitatea de nebulozitate joasă sau ceață va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10-11 grade, iar cea minimă de -2-0 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre -4 grade.

Între 29 noiembrie şi 01 decembrie, temperaturile vor fi în ușoară creştere, cu o medie regională de 8-10 grade, ziua şi 0-3 grade, noaptea. Până la sfârşitul intervalului sunt estimate valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie, respectiv medii ale maximelor de 5-8 grade și ale minimelor de -1 și 2 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI