Meteo pentru luna februarie 2022. Adevărata iarnă ajunge în România, ce ne așteaptă

Meteo pentru luna februarie 2022. Adevărata iarnă ajunge în România, ce ne așteaptă
Meteo pentru luna februarie 2022

Meteo februarie 2022. ANM – Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ultimele zile din ianuarie și primele săptămâni ale lunii februarie. Specialiștii în meteorologie au anunțat că vremea va fi coincide cu data din calendar și se pare că adevărata iarnă ajunge în România.

Meteo pentru luna februarie 2022

ANM a emis o informare meteo despre vremea în perioada următoare. Conform datelor publicate de meteorologi, ea se va apropia de specificul datei din calendar. Specialiștii în meteorologie anunță că precipitațiile vor fi prezente în majoritatea zonelor țării, iar în primele două săptămâni din februarie se vor înregistra valori mai scăzute decât media acestei perioade a anului. Apoi, precipitațiile vor fi deficitare în mai multe zone ale României, mai ales în regiunile vestice și cele nord-vestice. În restul zonelor din România, regimul pluviometric va fi în limita normală a datei din calendar.

Vremea pentru săptămâna 19 ianuarie – 24 ianuarie 2022

În acest interval, valorile termice înregistrate vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, exceptând zonele de munte. În acele regiuni, temperaturile se mențin scăzute, iar vântul se manifestă cu intensificări temporare. În ce privește regimul pluviometric, el va fi deficitar în zonele extracarpatice, dar și în extremitatea de vest a țării. La munte va fi în general excedentar. În rest, regimul pluviometric se anunță a apropiat de cel normal pentru intervalul de referință.

Vremea pentru săptămâna 24 ianuarie – 31 ianuarie 2022

În intervalul indicat, temperaturile sunt normale, poate chiar puțin mai ridicate. Cu toate acestea, există posibilitatea ca în regiunile extracarpatice și în zonele montane să fie mai scăzute decât cele specifice datei din calendar. Precipitațiile anunțate vor fi apropiate de cele normale pentru intervalul amintit.

Vremea pentru săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

Primele zile ale lunii feburarie se anunță valori termice ușor mai scăzute decât cele specifice acestei date din calendar. Precipitațiile vor fi în cantități apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor din țară.

Vremea pentru săptămâna 7 februarie – 14 februarie 2022

A doua săptămână din luna februarie aduce o medie a temperaturilor identică cu cea normală pentru data din calendar. Local însă există șanse ca ele ă fie ușor mai scăzute. În ce privește regimul pluviometric, el va fi deficitar în zonele vestice și nord-vestice, apoi în restul teritoriului cantitatea de apă se va apropia de specificul perioadei menționate.

Vremea în acest weekend

Va fi rece, cu valori termice de -6 grade, la -3 grade C și vânt. La munte, bate cu 100 km pe oră, în timp ce la mare e posibil să fie un pic de lapoviță. Ninsori sunt la munte, după care ziua de luni aduce temperaturi și mai mici, -9 grade. La București vor fi 0 grade, marți vor fi -7 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI