Meteo până pe 23 aprilie. Cum va fi vremea de Paște și de Sfântul Gheorghe în fiecare zonă din România

de: Stan Nicu
10 04. 2023

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, românii vor ști ce se întâmplă din punct de vedere meteo până pe 23 aprilie. Cum va fi vremea de Paște și de Sfântul Gheorghe în fiecare zonă din România.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 23 aprilie

Experții ANM au anunțat prognoza meteo pentru perioada 10-23 aprilie, perioadă în care va avea loc și Paștele 2023 dar și Sfântul Gheorghe.

Astfel, în perioada prognozată de specialiștii meteorologii de la ANM, temperaturile vor avea tendința de creștere.

Cum va fi vremea în Banat

În Banat, în perioada prognozată, temperatura aerului va crelte ușor. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor oscila între 15 și 21 de grade Celsius, cele mai ridicate valori fiind pe data de 13 aprilie și cele mai scăzute pe 14 aprilie. După 15 aprilie, vor varia între 16 și 20 de grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie este ridicată în zilele de 14, 15, 17 și 18 aprilie, atunci când sunt posibile și manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai importante.

Cum va fi vremea în Crișana

Aici, temperatura aerului va avea în general tendința de creștere mai ales la valorile diurne. Mediile regionale maxime vor oscila între 14 și 19 grade Celsius. Și aici, ca și în Banat, vremea va urma aceleași tendințe. Probabilitatea de ploi este exact ca și în Banat.

Cum va fi vremea în Transilvania

Aici, la mijlocul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi în creștere de la 13 la 17 grade Celsius, iar până la sfârșitul intervalului vor oscila între 14 și 17 grade.  Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, timp în care valorile termice vor oscila între 13-16 grade Celsius.

Vremea în Moldova

În Moldova, în prima săptămână de prognoză temperaturile vor oscila între 13 și 19 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua parte a prognozei, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere ușoară de la 14 grade spre 17…18 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În prima jumătate a intervalului, valorile termice vor oscila între 12 și 18 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie.

În a doua săptămână, mediile temperaturilor maxime vor crește între 14 grade spre 16…17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În prima jumătate a prognozei, valorile termice vor varia între 16 și 21 de grade Celsius, cele mai ridicate valori înregistrându-se pe 14 aprilie. În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor oscila între 16 grade spre 18…19 grade Celsius.

Vremea în Oltenia

Aici, în prima jumătate a intervalului prognozat, temperatura aerului va oscila între 16 și 19 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 3 și 6 grade Celsius.

În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendința de creștere de la 16 grade spre 18…19 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jur de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice și cantități de apă mai însemnate, precum și după data de 17 aprilie.