Meteo până la 1 noiembrie. Cum va fi vremea în România, ce temperaturi vom avea

Meteo până la 1 noiembrie. Cum va fi vremea în România, ce temperaturi vom avea
Cum va fi vremea în România

Meteo până la 1 noiembrie. Cum va fi vremea în țara noastră și ce temperaturi vom avea în următoarea lună. Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoare patru săptămâni. Iată la ce trebuie să se aștepte românii din partea vremii.

Meteo până la 1 noiembrie

Meteorologii de la ANM au anunțat cum va fi vremea pentru toată luna octombrie. Conform acestora, până la data de 1 noiembrie vremea va fi frumoasă și cu temperaturi normale pentru această perioadă și precipitații puține.

Prognoza meteo în săptămâna 3-10 octombrie

Meteorologii au anunțat valori termice care se vor situa în jurul celor specifice pe întreg teritoriul României. În ce privește regimul pluviometric, el va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în tegiunile nordice și centrale, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 10 – 17 octombrie

În acest interval, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. În ce privește cantitățile de precipitații estimate, acestea vor fi deficitare în toate regiunile.

Prognoza meteo în săptămâna 17 – 24 octombrie

În acest interval, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara. De asemenea, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Prognoza meteo în săptămâna 24 – 31 octombrie

În acest interval, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, însă mai ales în sud-estul teritoriului. În ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, precum și ușor deficitară în cele sudice. În restul teritoriului, precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo la munte

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo la munte, până la data de 9 octombrie. Astfel, urmează valori mai ridicate la sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe toată durata perioadei de referinţă, însă
cantităţi de apă mai însemnate se vor acumula la finalul lunii septembrie.

Meteo iarna 2022-2023

Meteorologii susțin că iarna 2022-2023 va fi una relativ obișnuită, cu temperaturi ușor peste valorile mediile care s-au înregistrat în ultimii ani. Totuși, meteorologii susțin că vremea va fi una foarte urâtă, iar zilele însorite vor fi foarte rare.

În ce privește ninsorile din țara noastră, sunt condiții meteo pentru a se înregistra ninsori din ianuarie până în aprilie, însă sunt slabe șansele ca să ningă în lunile noiembrie și decembrie. În aceste două luni, temperaturile vor fi cu un grad și jumătate mai ridicate decât media valorilor perioadei.