Meteo octombrie 2021. Surprize majore la începutul lunii. Ce temperaturi vor fi la miez de toamnă

Meteo octombrie 2021. Surprize majore la începutul lunii. Ce temperaturi vor fi la miez de toamnă
Meteo octombrie 2021. Surprize majore la începutul lunii. Ce temperaturi vor fi la miez de toamnă

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea se răcește în a doua lună de toamnă, mai ales în regiunile estice. În schimb, vremea va fi ușor mai caldă în cele vestice.

Vremea în intervalul 27 septembrie – 25 octombrie

Vineri, meteorologii ANM au emis prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. În estul țării, valorile termine vor fi ușor coborâte în comparație cu cele specifice perioadei, însă mai ridicate în vest.

  • Vremea 27 septembrie – 4 octombrie

În această perioadă, temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile estice și mai ridicate în regiunile vestice. În mare parte, valorile termine vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și deficitare în estul țării.

  • Vremea 4 – 11 octombrie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale în acest interval de timp, în toate regiunile. În partea vestică a țării, regimul pluviometric va fi ușor deficitar. În rest, acesta va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

  • Prognoza meteo 11 – 18 octombrie

Și în această perioadă, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval. De asemenea, și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, însă cu o ușoară tendință deficitară, local.

  • Prognoza meteo 18 – 25 octombrie

Pentru acest interval de timp, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru aceasta săptămână, în cea mai mare parte a țării. În toate regiunile, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Vreme mai rece în toată țara

ANM a emis, în cursul zilei de joi, o informare de vreme deosebit de rece, valabilă până vineri. Informarea meteorologică rămâne în vigoare până vineri, la ora 23:00.

„După un weekend cu temperaturi de aproape 30 grade Celsius, săptămâna viitoare valorile termice vor marca o scãdere în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi va ploua în jumãtatea de sud-vest a teritoriului şi pe arii restrânse în rest.

Vor fi mai ales averse şi trecãtor se vor semnala descãrcãri electrice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 14 grade”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 60 km/h, iar la altitudine mari, rafalele vor depăși 80 km/h. Vremea se menține rece în toată țara, iar în timpul nopții, temperaturile în dealurile subcarpatice vor fi de 0 – 3 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI