Meteo iulie 2022. Ce temperaturi vom suporta, câte zile ploioase vor fi

Meteo iulie 2022. Ce temperaturi vom suporta, câte zile ploioase vor fi
Meteo iulie 2022. Temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice perioadei aproape toată luna. Iată zilele în care va ploua!

Potrivit noilor informații furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), luna iulie va prezenta temperaturi foarte ridicate. Valorile termice vor depăși specificul perioadei. Anul acesta am putea să trăim una dintre cele mai călduroasă veri. Iată prognoza meteo iulie 2022! Află ce temperaturi vom suporta în această lună.

Meteo iulie 2022. În ce zile va ploua

Meteo 4 iulie – 1 august 2022. În prima săptămână, până pe data de 11 iulie, ne vom confrunta cu averse. Ulterior, ploile vor dispărea. În perioada 4-11 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. Temperaturile nu vor atinge, însă, praguri exagerate.

Cele mai mari temperaturi vor fi înregistrate în regiunile din sud-estul țării. În restul teritoriilor, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

În mare parte a țării, până pe data de 11 iulie se vor manifesta ploi. Precipitațiile vor fi importante din punct de vedere cantitativ în special în zonele de munte și în centrul țării. Și în celelalte zone va ploua. Însă cantitățile de apă nu vor fi mari.

Meteo iulie 2022. Când vor reveni temperaturile la normal

Meteo iulie 2022. Începând cu a doua săptămână din luna iulie 2022 și până pe data de 18 iulie 2022, vremea în țară va fi frumoasă. Dacă până în acest punct am avut de-a face cu temperaturi caniculare, de acum vremea se mai răcește. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. În regiunile intercarpatice, vremea va fi ușor mai răcoroasă.

În perioada 11-18 iulie 2022, precipitațiilor vor scădea semnificativ. Ploi se vor mai manifesta doar în zonele de munte.

Meteo iulie 2022. Cum va fi vremea în a doua parte a lunii

Meteo iulie 2022. În a doua parte a lunii iulie, temperaturile vor crește din nou. Valorile termice vor atinge niveluri ușor mai ridicate decât specificul perioadei de vară. Iată care sunt zonele vizate de temperaturi amenințătoare! Fenomenul se va manifesta în toată țară. Căldura va fi resimțită în mod special, însă, în zonele din vestul țării.

Potrivit informațiilor actualizate de către meteorologi, ploile vor fi absente în perioada 18-25 iulie. În centrul țării și în zonele de munte, precipitațiile vor fi deficitare. Fenomenul se va menține cel puțin până pe data de 1 august.

În săptămâna 25 iulie – 1 august, mai ales la munte, ploile vor absenta în continuare. De căldură însă, nu scăpăm. Odată ce intrăm în ultima lună a verii 2022, temperaturile vor suferi noi creșteri. Astfel, valorile termice vor atinge cote mai ridicate decât cele specifice celui de-al doilea interval al verii.