Meteo ANM. Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare. Temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă

Meteo ANM. Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare. Temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă
Meteo ANM. Valorile termice mai ridicate începând de mâine

În aceste ultime zile am avut parte de ploaie, în aproape toată țara și temperaturi scăzute. Începând cu data de 18 octombrie, avem noi prognoze meteo ANM, cu vești bune. Începând de mâine vremea se mai încălzește și, în același timp, scad și cantitățile de precipitații.

Meteo ANM. Valorile termice mai ridicate începând de mâine

Luna octombrie a debutat cu temepraturi scăzute și cantități considerabile de precipitații. Dar lucrurile, conform noilor prognoze meteo ANM se vor schimba, începând de mâine. Noile date meteo spun că vom avea parte de valori termice ușor mai ridicate în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo ANM spune că excepție va face nord-estul țării, aici valorile termice pozitive fiind mai accentuate. Tot în debutul săptămânii care începe mâine precipitațiile vor scădea ca intensitate, vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

În București temperaturile ajung la 22 de grade

Noua prognoză meteo ANM anunță că în Capitală vremea se va încălzi și, treptat, am putea ajunge la temperaturi de primăvară. Prognoza arată că temperatura va urca până la 22 de grade celsius, în următoarele zile. Datele au fost confirmate de directorul ANM, Elena Mateescu.

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte, valorile de temperaturi caracterizează o vreme frumoasă și mai caldă pentru perioada respectivă pentru că la scara întregii țări temperaturile, mai ales joi și vineri, se vor situa în general între 17 până la 20, chiar 22 de grade Celsius în partea de vest, sud-vest, în Capitală 21 de grade Celsius.”

Meteo ANM. Ploi slabe în zona de munte

Deși am avut parte de ninsori pe vârfurile muntoase înalte din țară, temperaturile nu au fost foarte scăzute, decât în zonele extreme. Prognoza meteo ANM anunță totuși că în zilele ce urmează vor avea loc fenomene de precipitații, dar mai slabe cantitativ pentru perioada în care ne aflăm.

„Vor mai fi posibile ploi slabe doar în zona de munte, dar izolat și în sud, sud-est, zona de centru și nord-est a țării”, a mai spus Elena Mateescu, director ANM.

Cât despre restul teritoriului, prognoza meteo ANM este una rezervată și cu valori termice scăzute, cuprinse între 11 ți 17 grade, dar și cu posiblitatea apariției precipitațiilor și în zonele josae din țară.

„Până atunci, însă, vorbim de un ecart al valorilor de temperaturi maxime. Astăzi, de pildă, între 11 până la 16-17 grade, iar primele zile din săptămâna care va debuta, 12 până la 17-18 grade Celsius.

Veștile sunt bune și din perspectiva regimului de precipitații, ploile fiind în restrângere, atât ca arie, cât și din punctul de vedere al cantităților.”, a mai precizat directorul ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI