Meteo ANM. Vreme cruntă în România în următoarele zile. Avertismentul emis de meteorologi

Meteo ANM. Vreme cruntă în România în următoarele zile. Avertismentul emis de meteorologi
Meteo ANM pentru următoarele zile

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru zilele ce urmează. Cum va fi vremea în România în viitorul apropiat. Specialiștii aduc un avertisment crunt.

Meteo ANM: cum va fi vremea în următoarele zile

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis un Cod portocaliu de ninsori abundente. Acest lucru înseamnă că a venit iarna în toată regula. Calendaristic, sezonul rece începe odată cu 1 decembrie, iar unele zone de pe teritoriul țării sunt deja atinse serios de fulgii de nea.

Specialiștii au emis chiar azi mai multe avertizări de Cod galben și portocaliu de vânt puternic, lapoviță și ninsoare, urmând ca în unele zone să se depună un strat consistent de zăpadă.

Precipitații sub formă de lapoviță

Informarea meteorologică de vreme rea și fenomene specifice iernii a intrat în vigoare de la orele 10:00 și este valabilă până în cursul zilei de miercuri, la orele 20:00. Conform ANM, în intervalul menționat vântul va avea intensificări în toate regiunile, iar viteza rafalelor va fi în general între 50 și 60 de kilometri la oră.

De asemenea, își vor face apariția precipitații pe arii restrânse slab cantitativ. În sud-estul și sudul extrem al teritoriului se vor înregistra chiar azi precipitații sub formă de lapoviță, iar pe arii restrânse ninsoare.

Urmează ca la munte să ningă în cursul zilei de marți spre miercuri, iar pe alocuri se va depune un strat consistent de zăpadă. În Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1.500 de metri viteza vântului va fi mai mare de 75-85 de kilometri la oră și va ninge viscolat.

Anunțul specialiștilor

Informare meteorologică: „În intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ. În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare. La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.”

Cod portocaliu: „În după-amiaza și seara zilei de marți (30 noiembrie), în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80…90 km/h.”

Cod galben: ” În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h și va ninge viscolit.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI