Meteo ANM. Vine gerul în România. Temperaturi la limita îngheţului de săptămâna viitoare

Meteo ANM. Vine gerul în România. Temperaturi la limita îngheţului de săptămâna viitoare
Meteo ANM. Vine gerul în România

Toamna se apropie treptat de final, alerta ANM recentă dezvăluind că România se pregătește de venirea gerului. Meteorologii au anunțat temperaturi la limita înghețului începând de săptămâna următoare, în mai multe regiuni ale țării. Iată cum va fi vremea la finalul lunii octombrie.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna viitoare

Vremea se schimbă brusc în perioada ce urmează, potrivit anunțului făcut de specialiștii ANM. Prognoza pentru săptămâna viitoare raportează valori extrem de scăzute ale temperaturilor, urmând să se înregistreze chiar și unele la limita înghețului. Precipitațiile mixte vor fi și ele prezente, lapovița și chiar ninsoare fiind raportare în zonele montane.

Alerta ANM anunță că vom traversa o săptămână extrem de rece, iar temperaturile vor scădea brusc, de la o zi la alta. Există deja o diferență de valori între zonele de vest, centru-nord ale țării și sudul teritoriului, unde temperaturile sunt mai crescute.

O săptămână deosebit de rece, pentru că valorile de temperaturi vor scădea de la o zi la alta. Deja se vede diferența între zonele din partea de vest, centru nord a țării, acolo unde la acest moment, valorile temperaturilor nu depășesc 10-11 grade, în timp ce în sud și sud-est înregistrăm 13-14 grade cel mult, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena3.

Cum va fi vremea la finalul lunii octombrie

Începând de luni, 25 octombrie, minimele pot ajunge chiar și la -5 grade Celsius. Aceste valori sunt așteptate în regiuni precum depresiunile din estul Transilvaniei, dar și în București. De asemenea, în zonele preorășenești se pot înregistra temperaturi cu 2-3 grade mai scăzute decât până acum.

Mâine dimineață vorbim de minime cuprinse între -5 până la cel mult 4 grade Celsius. Cele mai coborâte valori sunt aşteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, inclusiv în Capitală. Mâine dimineață este posibil să consemnăm 2-3 grade mai coborâte, valori de temperaturi spre 0 grade în zona preorășenească. Vremea rece va fi de interes în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii, când temperaturile vor coborî, așa cum am spus, de la o zi la alta, a mai precizat directorul ANM.

Diferență importantă între temperaturile din timpul nopții și de peste zi

În timp ce mâine și în primele zile ale acestei săptămâni sunt așteptate maxime de 15 grade Celsius, în cea de-a doua parte am putea avea valori de 13-14 grade, inclusiv în București. Nopțile și diminețile vor fi extrem de reci. În depresiunile Carpaților Orientali sunt posibile minime de aproape 7 grade Celsius.

Pe de altă parte, precipitațiile vor fi și ele prezente, ploile slabe, burnițele vor fi prezente în mai multe regiuni ale țării. Totodată, la altitudini de peste 1.700 de metri ar putea apărea precipitații mixte, intensificări ale drumului, cu rafale de 50-55, chiar 60 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI