Meteo ANM. Un val de aer polar cuprinde România. În ce zone vor fi furtuni cumplite

Meteo ANM. Un val de aer polar cuprinde România. În ce zone vor fi furtuni cumplite
Prognoză ANM: nou val de aer polar în România

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză meteo pentru zilele următoare. Un nou val de aer polar cuprinde întreg teritoriul. Care sunt zonele care vor fi afectate de furtuni cumplite?

Meteo ANM: nou val de aer polar

Meteorologii anunță că un val de aer polar lovește România. Temperaturile reci pun astfel stăpânire pe țara noastră, iar ploile se întorc și ele în forță la început în zona de vest și nord a teritoriului, ulterior în toate regiunile. Meteorologii avertizează că trebuie să ne pregătim pentru venirea sezonului rece.

Chiar săptămâna viitoare vom avea parte de temperaturi anormal de scăzute pentru a doua parte a lunii septembrie, mai ales la munte și în nord-estul României. De asemenea, chiar și în celelalte regiuni vom simți o răcire bruscă a vremii după zilele deosebit de calde de care am avut parte în ultima vreme.

Vremea rămâne caldă până la finele zilei de 15 septembrie mai ales în zona de vest și sud. Cerul va fi variabil, iar înnorări se arată după-amiaza și seara. În cursul zilei de joi, valorile termice se vor menține peste cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros și vor fi averse posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Cum va fi în București?

În București, valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice la mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare după-amiază și seară când vor fi condiții pentru averse slabe și descărcări electrice. De vineri, temperaturile încep să scadă treptat și vin ploile.

Pe data de 17 vremea va deveni în general instabilă în regiunile intracarpatice și la munte, acolo unde cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse care vor fi însoțite de descărcări electrice.

Vântul va sufla în general moderat și slab cu intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 33 de grade Celsius și minimele în general între 11 și 19 grade Celsius.

Avertizare ANM

  • Cod Galben (15 septembrie)

„Valabil de la : 15-09-2021 ora 18:15 până la : 15-09-2021 ora 19:30. In zona : Județul Argeş: Pitești, Mioveni, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Buzoești, Leordeni, Mihăești, Bogați, Stâlpeni, Vedea, Bradu, Bălilești, Țițești, Mărăcineni, Merișani, Moșoaia, Lunca Corbului, Priboieni, Suseni, Albota, Budeasa, Dârmănești, Căteasca, Rătești, Micești, Rociu, Cocu, Uda, Vulturești, Băbana, Oarja, Davidești, Săpata, Beleți-Negrești, Drăganu, Dobrești, Boțești; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, local averse ce vor depăşi 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului”
(Sursa: meteoromânia.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI