26 sept. 2021 | 18:59

Meteo ANM. Temperaturile scad crunt de luni, 27 septembrie. Ce frig vom îndura cu toții

Vremea Meteo
Meteo ANM. Temperaturile scad crunt de luni, 27 septembrie. Ce frig vom îndura cu toții
Meteo ANM. Temperaturile scad crunt de luni, 27 septembrie. Ce frig vom indura cu totii

Un val de frig loveşte România începând de luni, 27 septembrie, avertizează Administrația Națională de Meteorologie. Temperaturile scad brusc, iar vremea se va răci acccentuat, anunță ANM.

Vremea o ia razna. ANM a făcut anunțul

Ultima săptămână din septembrie debutează cu vreme deosebit de rece. Atmosfera plăcută dn acest weekend va fi înlocuită de temperaturi meteo aproape de limita înghețului. Unde va fi foarte frig. Elena Mateescu, directorul ANM, vine cu precizări.

Vremea o ia razna în următoarea perioadă. Temperaturile se vor apropia de limita înghețului, avertizează Administrația Națională de Meteorologie. Diminețile și nopțile vor fi reci, cu precădere în depresiuni, unde se vor înregistra și valori de 0 grade! Nu sunt excluse nici temperaturi negative.

Prognoza meteo pentru ultima săptâmână din septembrie

Potrivit ANM, vremea rece va persista câteva zile în România. Hainele subțiri vor fi înlocuite de cele groase, deoarece meteorologul Elena Mateescu anunță temperaturi la limita înghețului, în mai multe zone din țară.

„Începând de mâine după-amiază, dar mai ales de marți, o masă de aer rece va aborda din nou pentru câteva zile zona țării noastre.

Trebuie să menționăm nopțile și diminețile reci pe parcursul zilelor de miercuri, joi și vineri când în depresiuni vom înregistra valori de 0 grade, probabil chiar valori negative, cel mult 10, 11,14 grade în vestul, sudul, sud-estul țării și în Moldova, minime de 5-6 grade Celsius, inclusiv în capitală 7-8 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Nor toxic deasupra României

Deasupra României se află un nor toxic generat de erupția vulcanului din Insulele Canare, care a ajuns chiar astăzi în țara noastră, pe la Timișoara. Vulcanul erupe deja de mai bine de o săptămână, dar iată că a devenit tot mai periculos pe măsură ce a trecut timpul.

„La nivelul Uniunii Europene funcționează programul de observare a Pământului, respectiv Serviciul de monitorizare a atmosferei, Copernicus. Așa cum arată datele furnizate de acest serviciu putem să observăm că în ultimele zile, în sudul și în estul Europei concentrațiile de dioxid de sulf s-au semnalat pe întreaga coloană de aer și s-au menținut la valori ridicate.

Iar evoluția estimată ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în zona Insulelor Canare duce la idee că și țara noastră se va afla sub incidența acestui nor, dacă azi vorbim într-o primă etapă pentru zona de vest a țări, ulterior vom observa o extindere pentru că circulația aerului realizată din sectorul predominant sud-vestic va favoriza deplasarea către est a norului și va traversa astfel între teritoriul țării în intervalul 26 – 28 septembrie.

Așadar, monitorizăm din punct de vedere meteorologic evoluția, ca urmare a datelor furnizate de acest serviciu și pe măsură ce avem date noi cu siguranță vom veni cu ele în atenția dvs.”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro