Meteo ANM. Se încălzește treptat în România, dar meteorologii au o altă veste proastă

de: Bișinicu Andreea
13 03. 2022

După ce am avut parte de condiții meteorologice demne de anotimpul rece, meteorologii susțin că vremea se va încălzi treptat, iar primăvara își va face simțită timid prezența. Cu toate acestea, experții ANM au pregătit o veste neplăcut pentru români. Ce ne așteaptă în următoarea perioadă.

Când se va încălzi vremea în România

În ultimele două săptămâni temperaturile au scăzut drastic, iar în România am avut parte de lapoviță și ninsori, la jumătatea lunii martie, semn că vremea este extrem de schimbătoare.

Românii sunt îngrijorați de faptul că primăvara se lasă așteaptă. Specialiștii în meteorologie au explicat faptul că vrema se va îmbunătăți curând, iar valorile termice vor crește până la 10 sau 13 grade Celsius, temperaturi potrivite anotimpului tomnatic.

„După o perioadă cu vreme deosebit de rece chiar geroasă noaptea, cel putin in jumate de nord a teritoriului, temperaturi minime care au scazut sub -10 grade pana la -22,  urmează o scurtă perioadă de încălzire. Chiar şi azi am resimţit valori termice mai ridicate decat ieri.

Cei friguroşi nu vor apuca să se încălzească, deşi vorbim de o uşoară încălzire în zilelele următoare, pentru că temperaturile maxime vor ajunge la cel mult 10 -13 grade în partea de sud-vest a teritoriului.

Acest lucru se întâmplă marţi, pentru că după mijlocul săptămânii care urmează, un nou front atmosferic rece va traversa teritoriul României şi va determina apariţia precipitaţiilor, ninsori în zone montante şi centrale, şi mai puţin în celelalte regiuni.

În zilele următoare, în zona Banatului temperaturile vor crește până la 12-14 grade, iar cele minime vor fi de 1-2 grade. Aceleași schimbări vor fi resimțite și în Crișana, prognoza meteo ANM anunță valori termice cuprinse tot între 12-14 grade și minime între 0-2 grade.

Cum va fi vremea în cele mai mari regiuni ale României

În Transilvania temperaturile vor suferi anumite schimbări în acest sfârșit de săptămână, cu valori termine maxime cuprinse între 10-12 grade, iar minimele între -3 și -1 grad.

După 16 martie se anunță ploi sporadice și, posibil, lapoviță. În nordul extrem al teritoriului, ANM anunță valori termice cuprinse între 10 și 12 grade, iar minimele în Maramureș vor fi de 0 grade.

În zona Moldovei, specialiștii ANM anunță temperaturi puțin mai ridicate, începând din weekend. Valorile termice se vor situa între 10 și 12 grade, cu minime cuprinse între -1 și 1 grad.

În Sud-Estul țării, în Dobrogea, temperaturile vor crește și vorm căpăta valori pozitive, cuprinse între 8 și 10, iar minimele vor fi înregistrate între 1 și 2 grade. Va ploua slab cantitativ.