Meteo ANM. Scăderi drastice de temperaturi la început de octombrie. Vești crunte pentru români

Meteo ANM. Scăderi drastice de temperaturi la început de octombrie. Vești crunte pentru români
Temperaturile scad

Ne așteaptă temperaturi oscilante în următoarele două săptămâni. Minimele coboară până la 2 grade, iar în zonele montane este posibil să ningă.

Ce spun meteorologii

Vremea se răcește drastic în toată țară în următoarele două săptămâni. Vom avea temperaturi oscialnte, cu minime de până la 2 grade.

În Banat, vremea se răcește până în dimineața zilei de 23 septembrie și va deveni rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor cuprinsă între 14 și 18 grade. Minime vor fi cuprinse între 5 și 9 grade.

Urmează o încălzire treptat culminând în dta de 28 septembrie, când maxim va fi de 25 de grade, iar minima de 12 grade. Vor fi și perioade cu ploaie la începutu intervalului și după 28 setepmbrie, dar puține.

În Crișana este vreme rece între 20 și 23 septembrie, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinse între 13 și 17 grade, iar minimele între 4 și 7 grade.

Urmează o încălzire în jurul datei de 28 septembrie, când maxima va fi de 24 de grade, iar minima de 11.

În ultimele zile de prognoză va fi o ușoară răcorire și intervale cu ploaie în jurul datelor de 20 și 22 septembrie.

În Transilvania se menține tendința de răcire a vremii până în jurul datei de 22 septembrie, când maximele ating 12 grade iar minimele 2-4 grade.

Vremea în Maramureș

Urmează o perioadă de încălzire cu aproape 10 grade la valorile maxime până în data de 28 septembrie, urmând să se răcorească.

Cel mai probabil va ploua în zilele de 20,22 24 septembrie.

În Maramureș vremea va fi rece în dimineața zilei de 24 septembrie și temperaturile maxime sunt cuprinse între 12 și 15 grade. În timp ce minimele se situează între 3 și 6 grade.

Până spre mijlocul săptămânii a doua, valorile maxim cresc cu 8 grade. Vor fi și intervale de ploaie în zilele de 22 și 24 septembrie.

În Moldova, media temperaturilor maxime va scădea până în data de 22 septembrie, când va fi în jurul a 13 grade, urmând să crească și să atingă 20-21 de grade.

Media minimelor termice coboară la 8 grade în prima dimineață, spre 5 grade dimineața pe 24 septembrie.

Crește ulterior și între 25-29 septembrie va avea valori între 9 și 11 grade.

În Dobrogea vremea se răcește și media va fi de 14-16 grade. În următoarele 3 zile se încălzește așa că vom avea 20-23 de grade. În a doua săptămână se răcorește treptat.

În Muntenia vremea se răcește accentuat până pe 22 septembrie, cu maxime de 15 grade.

Urmează o încălzire în zilele de 26 și 27 septembrie. Zilele cu ploaie vor fi puține, pe final de prognoză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI