Meteo ANM. Avertisment de ultimă oră: fenomene atipice pentru prima lună de vară

Meteo ANM. Avertisment de ultimă oră: fenomene atipice pentru prima lună de vară
Meteo ANM. Avertisment de ultimă oră: fenomene atipice pentru prima lună de vară

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică.

Meteo ANM. Avertisment de ultimă oră

Codurile vor fi valabile până sâmbătă seara și sunt vizate în total 32 de județe, precum și Bucureștiul. Conform ANM, până sâmbătă la ora 23:00 este cod galben în Muntenia, Moldova, Oltenia și Dobrogea, la fel ca și în mare parte din Transilvania.

”Va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp”, a transmis ANM.

Vor avea loc fenomene specifice instabilității atmosferice, iar vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Totodată, de la 12:00 până sâmbătă la ora 23:00 este o avertizare de cod portocaliu în județe Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a Dâmboviței, Argeș, Brașov și Covasna.

Fenomene atipice pentru prima lună de vară

”Va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40…50 l/mp şi izolat 60…80 l/mp. Ploi abundente vor fi pe spaţii mici şi în celelalte judeţe din Muntenia şi Moldova”, a mai transmis ANM.

„În județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova”.

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, fiind posibile descărcări electrice. Va ploua, iar temperaturile maxime nu trec de 22 de grade.

”Cerul va fi mai mult noros şi vor fi averse şi posibil descărcări electrice. În tot intervalul se vor acumula cantităţi însemnate de apă, în medie de 30…40 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări, în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 22 de grade, iar temperatura minimă din dimineaţa zilei de sâmbătă va fi de 15…16 grade”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI