Meteo ANM. Anunțul pe care niciun român nu dorea să îl audă de la meteorologi a fost făcut

Meteo ANM. Anunțul pe care niciun român nu dorea să îl audă de la meteorologi a fost făcut
Meteo ANM: când scăpăm de ploi?

Specialiștii de la Administrația Națională au emis o nouă prognoză pentru perioada ce urmează. Meteorologii au venit cu anunțul pe care niciun român nu dorea să-l audă. Cum va fi vremea? Detalii din noua prognoză.

Meteo ANM: detalii de la specialiști despre vremea din perioada următoare

Ploile au cuprins teritoriul României de săptămâni bune, iar românii deja nu mai au răbdare cu această vreme ce le-a stricat multora planurile. Vremea din 20 iunie indică alte averse în jumătatea de est a României, dar și în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Ploile vor fi însoțite de fenomene electrice, vântul va crește în intensitate și există posibilitatea să cadă grindină. În rest, surpriza pentru români este că se anunță vreme destul de bună, dar totuși ploile își fac apariția pe seară.

Maximele termice încep de la 21 de grade Celsius în Bucovina și depresiuni și vor ajunge până la 32 de grade în Câmpia de Vest. La mare temperaturile cresc începând cu ziua de luni, dar atmosfera continuă să se mențină instabilă. 

Vremea în fiecare regiune

Dobrogea și Bădăgan – instabilitate termică și ploi zgomotoase, alături de fenomene extreme și intensificarea vântului.

Moldova de sud și Muntenia de nord – nori de ploaie și acumulări de peste 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Jumătatea de nord a Moldovei și Bucovina – se așteaptă înnorări, ploi torențiale și posibilitatea căderii de grindină. Se menține riscul de inundații.

În ținuturile vestice – atmosfera va fi însorită și doar la munte apar câteva ploi pe parcursul serii. După prânz vor fi 31-32 de grade Celsius.

Transilvania – ploi zgomotoase care pot lăsa în urmă cantități semnificative de apă. Vântul crește în intensitate și sunt posibile căderi de grindină.

Oltenia – atmosfera va fi schimbătoare, apar câteva averse în special în zonele înalte, dar vor fi și perioade cu soare pe parcursul zilei.

Avertizăr meteorologice actuale

Cod Galben: Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică. Zone afectate: conform textului și hărții. În intervalul menționat în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cod Portocaliu: Interval de valabilitate: 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00. Fenomene vizate:ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: conform textului și hărții. În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. Notă: manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din Transilvania. (Sursa: meteoromânia.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI