Meteo 17 aprilie 2023 în România. Vremea se schimbă radical în toată țara, vin ploile și furtunile

de: Bișinicu Andreea
17 04. 2023

Vremea ne joacă feste în continuare. După ce sâmbătă, 15 aprilie, prognoza meteo a fost de primăvară în toată regula, cu soare și temperaturi ridicate, duminică a plouat și a fost destul de răcoare. Iată cum va fi vremea în a doua zi de Paște.

Cum va fi vremea în a doua zi de Paște

Vremea continuă să fie schimbătoare în următoarea perioadă. Experții de la ANM au anunțat că, în data de 17 aprilie, vom avea vreme rece și ploioasă.

Cerul va fi mai mult noros și vor fi averse în Moldova, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în celelalte regiuni. Izolat se vor semnala descărcări electrice. Ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar pe alocuri se vor acumula 20 – 25 l/mp și punctiform peste 30 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sudul țării, unde local, la rafală, se vor atinge viteze în general de 35…45 km/h.

Citește și Cod portocaliu de inundații în România. Schimbări radicale de vreme în mai multe județe

Prognoza meteo pentru București

Valorile termice minime se vor situa între 5 și 11 grade și va fi ceață. În Capitală, cerul va fi noros și vor fi perioade cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35 – 40 km/h. Temperatura minimă va fi de 8 – 9 grade.

„Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa ușor peste cele normale la această dată în regiunile intracarpatice și vor fi apropiate și pe alocuri mai mici decât acestea în rest.

Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în majoritatea zonelor țării, însă cu precădere în jumătatea de sud-vest, unde pe alocuri cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

În zona montană, la peste 1700 m altitudine, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări la munte, în regiunile sudice și în centru, cu viteze la rafală în general de 40…5o km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, iar cele minime între 4 și 10 grade. Izolat va fi ceață. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice.

Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în mod obișnuit la această dată, se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.”, notează cei de la ANM.

Citește și Vremea o ia razna în România. Vin ploile torențiale, alerta dată de ANM în ziua de Paște