Meteo 1-13 decembrie. Temperaturile joacă feste românilor. Când vine gerul în toată țara

ANM: Vremea se răcește în toată țara

Iarna și-a intrat în drepturi. În aproape toată țara a nins, iar temperaturile, pe alocuri au coborât sub zero grade. ANM a emis pentru 1 decembrie o avertizare de Cod Galben în mai multe județe. În același timp vremea în următoarele două săptămâni va avea modificări semnificative.

Vremea se răcește în toată țara din decembrie

A nins în aproape toată țara, iar temperaturile scăzute s-au resimțit în aproape toate zonele unde zăpada s-a așezat. În teritoriu, în unele locuri, stratul de zăpadă a ajuns la 30 de centimetrii.

Pentru ziua de asăzi ANM a emis o nouă avertizare de Cod Galben în 15 județe, iar avertizarea spune că se vor semnala chiciură și ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 60 km/h.

Primele două săptămâni din decembrie cu variații de temperatură

Banat

Conform datelor comunicate de ANM, în prima săpătămână din decembrie valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa sub normele perioadei și va fi de -5. și -4 grade, în zona Banatului.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni minimele vor fi în creștere spre medii de 6-7 grade. Valorile vor fi cu mult mai mari față de norme. În a doua săptămână temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, cu precădere în primele zile.

Crișana

În Crișana, în prima săptămână valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale. Media temperaturilor se va situa în jurul valorii de 3 grade. Temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7-8 grade. La nivelul nopții, în Crișana, temperaturile vor ajunge la -7 sau -6 grade. Începând cu a doua săptămână temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 5 grade.

Transilvania

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1-2 grade. Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor crește semnificativ. Media temperaturilor se va situa între 9-10 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5-6 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9 și -8 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 2 grade. Temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -1 grad.

Maramureș

În prima săptămână a lunii decembrie, în regiune, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade. Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creștere semnificativă, cu temperaturi cuprinse între 11-12 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 6-7 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -8 grade. Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. În a doua săptămână temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 0 grade.

Moldova

În estul teritoriului, în prima săptămână de decembrie, valorile termice diurne vor avea media în jurul a 2 grade. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creștere, ajungând la temperaturi cuprinse între 8 și 9 grade. Temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 4-5 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -5 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 5 grade.Începând cu a doua săptămână, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, până la medii în jurul a 0 grade.

Dobrogea

Sud-estul țării va avea parte în această prima parte a lunii decembrie de temperaturi diurne va fi de 2-3 grade. Ulterior teperaturile vor crește, și vor ajunge la valori de 13 grade. Sfârșitul primei săptămâni aduce temperaturi maxime, în scădere, spre 9 grade. În a doua săptămână, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 4 grade.

Muntenia

Zona de sud a teritoriului va avea parte de valori diurne maxime, în prima săptămână, în jurul a 2 grade, iar miniele cuprinse între -5 și -3 grade. Începând cu 5 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre  11 grade. Valorile nocturne vor crește până la sfârșitul primei săptămâni când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua săptămână, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade.

Oltenia

Nici zona de sud-vest a țării nu scapă de temperaturi scăzute în prima săptămână. Astfel că temperaturile maxime vor fi d 2-3 grade, iar a minimelor de -5 și -4 grade. Din 7 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre 10 grade, iar până la sfârșitul săptămânii vor coborî la valori, în medie, de 7 grade. Valorile nocturne vor crește până în data de 7 decembrie când media acestora va fi în jurul a 5 grade.

La munte

Până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4-5 grade. Apoi temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1-2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creștere de la -10 la 0 grade.Săptămâna viitoare, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -4 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI