Meseriile banale care îţi garantează salarii de 10.000 de lei. Nu ai nevoie de facultate, rar mai sunt alese de români

de: Ștefan R. Apostol
11 03. 2023

Odată cu dezvoltarea de noi tehnologii, multe dintre ele au fost adoptate și în sistemul educațional, fie în Europa, fie chiar și în România. Realitatea virtuală le permite elevilor să învețe prin experiență. Un astfel de experiment a avut loc recent într-unul din liceele tehnologice din țară, demonstrând că pot exista și meseriile banale care îţi garantează salarii de 10.000 de lei, pentru care nu ai nevoie de facultate, dar, din păcate, rar mai sunt alese de români.

Cum îi poate ajuta realitatea virtuală pe elevii?

Utilizând realitatea virtuală și realitatea augmentată ca instrumente de învățare imersivă, elevii pot călători în lume, pot explora imposibilul, pot aprofunda concepte complexe și pot experimenta învățarea direct în palma mâinii lor, totul dintr-un mediu sigur, securizat și familiar, sala de clasă.

Aceste oportunități incredibile, folosirea unui sistem virtual de învățare, înseamnă că există atât de multe avantaje ale utilizării realității virtuale în educație. Studiile au arătat că realitatea virtuală (VR) poate fi un instrument de învățare mai eficient decât multe alte metode tradiționale de predare, iar avantajele se văd în anumite situații și în alegerea unei posibile viitoare meserii.

De exemplu, prin imersiunea elevilor în lecție, realitatea virtuală creează mai multe asocieri între subiecte și medii decât alte metode de predare, ajutându-i să înțeleagă mai bine, să se implice și să rețină conceptele.

Care sunt meseriile banale care îţi garantează salarii de 10.000 de lei

În acest context, așa cum spuneam în introducere, într-unul din liceele tehnologice din țară aua vut loc sesiune de simulare fiind folosite sistemel de realitate virtuală, pentru a deemonstra că pot exista meseriile banale care îţi garantează salarii de 10.000 de lei. Este vorba, așdar de o sesiune de demonstrații de ordin tehnic susținute de Asociația Specialiștilor Auto din România liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina.

Au fost prezentate simulări privind modul în care elevii din învățământul dual pot alege o meserie de vopsitor auto, de exemplu, despre care, conform Adevărul.ro, reprezentantul Asociației Specialiștilor Auto din România, Victor Balaș, spune că poate fi remunerată cu sume cuprinse între  1.500 și 2.000 euro.

Un alt tur virtual a fost și într-un alt segment, și anume al electricienilor auto, meserie plătită de altfel cu aceleași sume. Cu alte cuvinte, vorbim de meseriile banale care pot garanta salarii de 10.000 de lei, pentru care nu ai nevoie de facultate, dar sunt alese din ce în ce mai rar de români.

Concluzie

Deci, pe scurt, realitatea virtuală ajută educația prin crearea unor lecții captivante, memorabile și cu impact pentru elevi. Aceste experiențe VR îmbunătățesc rezultatele învățării și îi ajută pe elevi să dezvolte abilități interpersonale importante, cum ar fi empatia, colaborarea și abilitățile sociale necesare pentru viitor. Realitatea virtuală este un instrument de predare extrem de puternic și reprezintă viitorul educației. Dacă doriți să aflați mai multe despre avantajele realității virtuale în educație, puteți să căutați pe internet care sunt beneficiile VR pentru copii voștri.