Mesajul lăsat de niște hoți în casa unor persoane mai sărace decât ei. Ce au descoperit proprietarii când s-au întors din vacanță

de: Rosu Ioana
31 08. 2023

O situație inedită a avut loc în nord-estul Italiei, acolo unde polițiștii din provincia Pordenone sunt pe urmele unor hoți care au spart mai multe locuințe. Însă, un caz bizar le-a atras atenția oamenilor legii, după ce, aceștia au fost anunțați de propietarii unei locuințe despre ce au găsit în casa lor.

Păgubiții, mai săraci decât hoții

Într-o localitate numită Chions, o casă a fost jefuită de hoți, în timp ce proprietarii erau plecați în vacanță. Ceea ce părea să fie un furt obișnuit s-a transformat într-o situație cu totul neașteptat. Pe cât de dureros, pe atât de amuzant este gestul făcut de hoți. Astfel, atunci când locatarii s-au întors acasă, aceștia au găsit pe lângă obiectele lipsă și un bilet lăsat pe o masă.

Cu toate că actul în sine nu putea fi considerat altceva decât o infracțiune, mesajul scris pe bilet a stârnit un oarecare amuzament în rândul oamenilor din localitate, atunci când au aflat despre ce e vorba. Cu litere tremurate și unele greșeli de ortografie, hoții și-au exprimat regretele și motivele pentru această acțiune nedreaptă, subliniind totodată părere de rău că nici familia respectivă nu era înstărită.

„Scuze, dar nu avem bani și trebuie să mâncăm, dar văd că nici voi nu aveți nimic.”, au scris hoții, dând dovadă de empatie într-un context total nepotrivit.

Potrivit publicației Il Gazzettino, autoritățile suspectează că hoții ar putea fi cetățeni străini, întrucât mesajul conținea greșeli de scriere. Chiar și așa, în ciuda sărăciei oamenilor, hoții au fost totuși atrași de câteva obiecte de valoare din locuința afectată.

Chiar dacă locatarii nu se bucurau de o situație financiară prea bună, infractorii au plecat cu o cafetieră și o friteuză cu aer cald. Așadar, în ciuda intenției frumoase de a cere iertare, aceștia nu s-au îndurat să plece cu mâna goală.

Oamenii legii nu au putut afla data exactă a acestui furt bizar, care nu poate fi stabilită cu precizie, dat fiind că proprietarii erau în vacanță în momentul în care infractorii au acționat. Cu toate acestea, carabinierii au în plan să identifice hoții, folosindu-se de amprentele lăsate pe bilet.