Mesajul înfiorător transmis de elevul de 16 ani înainte de a-și înjunghia profesoara. Ce i-a întrebat pe colegi

de: Rosu Ioana
06 04. 2023

Un incident dramatic a avut loc ieri, în cursul după-amiezii, la Liceul „Ion Creangă” din Capitală, acolo unde un elev de clasa a X-a și-a înjunghiat profesoara de japoneză la nivelul gâtului. La fața locului s-a prezentat o echipă medicală pentru a oferi primele îngrijiri. Dacă inițial nu se cunoșteau multe informații legate de atac, la aproape 24 de ore distanță, Poliția a aflat ce ar fi putut conduce la gestul criminal al adolescentului.

Profesoară de japoneză, la un pas de moarte

O profesoară a liceului Ion Creangă și-a văzut moartea cu ochii, ieri, după ce un elev a sărit la gâtul său cu un cuțit pentru a o ataca. Nu au existat indicia care să explice gestul bărbatului, însă toată lumea a fost cuprinsă de frică, având în vedere reacțiile anormale ale tânărului.

Polițiștii de la Secția 14 s-au prezentat la locul atacului și l-au reținut pee lev pentru 24 ore, fiind acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

„La data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o unitate de învățământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se afla la ora de curs.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia polițiștilor. În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la fața locului s-au deplasat și echipaje medicale. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția.

Cum și-a explicat gestul

Inițial, elevii au povestit că atacul tânărului a survenit la scurt timp după ce tânăra profesoară ar fi anunțat că le va da elevilor un test de evaluare.

„Urma să primim un test neanunțat, elevul s-a supărat și a scos briceagul, cuțit de bucătărie ce era, din ghiozdan și i l-a pus la gât profesoarei. Doamna s-a speriat, s-a dat într-o parte și a tăiat-o”, a spus pentru Digi24 unul dintre martori.

Colegii elevului agresor au declarat, de asemenea, că acesta ar fi trimis un mesaj halucinant pe grupul de WhatsApp al clasei, în care i-a întrebat pe elevi dacă „ar merita să o omor?”, referindu-se chiar la profesoara de japoneză.

În urma celor întâmplate, colegii agresorului sunt speriați și se tem pentru viața lor. Aceștia au primit consiliere psihologică, însă riscul unei alte scene de acest gen nu este exclus.

„Au primit consiliere din partea consilierului școlar al unității de învățământ și așteptăm concluziile verificării”, explică Elena Ștefan, purtător de cuvânt ISMB.

În fața anchetatorilor, agresorul a recunscut că suferea de depresie, motiv pentru care a simțit să facă rău pentru a fi pedespit. Autoritățile ar fi solicitat de urgență o expertiză psihiatrică pentru a afla de ce tulburări suferă acest elev și ce este de făcut în această situație alarmantă.

Din fericire, profesoara atacată se află acum în afara oricărui pericol. Ea a primit îngrijiri la fața locului, iar ulterior a fost transferată la Spitalul Universitar din București.