14 aug. 2022 | 10:00

Mesaje și urări de Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase gânduri și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

Utile
Mesaje și urări de Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase gânduri și felicitări pentru cei care își serbează onomastica
Mesaje pentru Sfânta Maria.

Una din cele mai mari sărbători creștine se apropie cu pași repezi. Sfânta Maria sau Adormirea Maicii Domnului vine la pachet cu superstiții, obiceiuri și tradiții pentru mulți români. În timpul acesta, cei care îi poartă numele se pregătesc pentru petrecerea onomasticii. Iată cele mai frumoase mesaje și urări de Sfânta Maria 2022.

Sfânta Maria 2022: mesaje și urări pentru ziua de nume

Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului este una din cea mai importante sărbători creștine. Românii sunt presați de multe tradiții, obiceiuri și superstiții, dar pe altă parte așteaptă cu nerăbdare să petreacă până dimineață.

Cu siguranță ai și tu o persoană dragă care îi poartă numele Fecioarei Maria, motiv pentru care te pregătești pentru urări frumoase.

Nu trebuie să te stresezi în legătură cu mesajul pe care urmează să îl dai. Ai mai jos câteva idei fabuloase care să te scape de această mică problemă în cazul în care simți că nu ai prea multă imaginație.

Mesaje și urări de Sfânta Maria 2022

  • Zi sfântă Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. La mulți ani de Sfântă Maria!
  • Zi speciala Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!
  • Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată.
  • Toata fericirea Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La Mulți Ani!
  • Zi sfântă De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!
  • Mesaje de Sfânta Marie Ziua numelui tău Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!

Ce semnificație are numele Maria?

Maria este un prenume feminin des întâlnit în țara noastră. Diminutivele sunt: Mărioara, Măriuța sau Maricica. În alte culturi poate fi și un nume de botez bărbătesc. Acesta provine din ebraicul Miriam sau aramaicul Mariam.

Semnificația lui nu a fost stabilită cu certitudine, dar la origine pare a fi un nume egiptean. El se desparte ca: „mry” (îndrăgită) sau „mr” (dragoste, stăpână, doamnă respectabilă sau doamnă îndrăgită) și înseamnă „copil dorit” sau „aleasă, iubită de Dumnezeu”.

Numele Maria s-a răspândit în majoritatea culturilor europene începând cu a doua jumătate a secolului al IV-lea. Mulți oameni evitau înainte să îl aleagă ca nume de botez pentru copiii lor de teamă să nu ponegrească imaginea Fecioarei Maria.

Marian este variația masculină a numelui la fel ca și Marius. Ambele sunt folosite la noi în țară. În țările vorbitoare de engleză cea mai întâlnită variantă este Mary.

Rugăciune de Sfânta Maria: îndeplinește dorințele

„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.”

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro