Medicul Valeriu Gheorghiță, veste excelentă pentru părinți. Când va începe vaccinarea anti-Covid-19 pentru copii

Medicul Valeriu Gheorghiță, veste excelentă pentru părinți. Când va începe vaccinarea anti-Covid-19 pentru copii
Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinarea copiilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a vorbit în urmă cu puțin timp despre posibilitatea vaccinării anti-Covid-19 a copiilor. Acesta a oferit informații clare privind eficiența imunizării în rândul celor mici.

„Este un vaccin sigur”

După ce compania Pfizer a dat undă verde vaccinării tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat momentul în care copiii din România vor putea beneficia de imunizare. Acesta a explicat că vaccinul produs de Pfizer este 100% eficient, singurul impediment în acest moment fiind lipsa unei autorizații oficiale din partea Agenției Americane pentru Medicamente, cât și din partea Agenției Europene.

Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că după o perioadă de aproximativ două luni, toți copiii și tineri cu vârsta sub 15 ani vor putea să se vaccineze.

„Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani, și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă. Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a spus Gheorghiță.

Întrebat de prezența tinerilor de peste 16 ani la vaccinare, medicul s-a arătat extrem de încântat de rezultate, explicând că numărul acestora a depășit așteptările medicilor.

„Erau și din etapa a doua, fiind cu boli cronice, câteva mii. Ne-am uitat și la această grupă de vârstă, cum ne-am uitat și la peste 100 de ani și erau câteva zeci de persoane vaccinate și m-am bucurat foarte mult”, a dezvăluit Valeriu Gheorghiță.

“Datele sunt cât se poate de bune”

În urma anunțului companiei americano-german Pfizer/BioNTech cu privire la eficiența vaccinului în rândul tinerilor cu vârste între 12-15 ani, medicul Valeriu Gheorghiță și-a exprimat optimismul în vederea unei evolușii bune a lucrurilor.

În urmă cu câteva zile, compania Pfizer a anunțat că speră ca vaccinarea tinerilor să aibă loc înaintea începerii unui nou an școlar. Reprezentanții companiei au anunțat, de asemenea, că vor începe un studio privind eficiența vaccinului și pentru grupa de vârstă 6 luni-11 ani.

„Este o veste foarte bună faptul că acest vaccin își dovedește eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea și la grupa de vârstă mai mică de 16 ani. În momentul de față, datele sunt cât se poate de bune”, a concluzionat Valeriu Gheorghiță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI