Medicul Tudor Ciuhodaru ne învață cum să ne ferim de alergia la ambrozie sau de complicațiile înțepăturilor de albine
Medicul Tudor Ciuhondaru a lăsat un mesaj pe rețea de socializare despre alergia care a pus capăt majorității. Se pare că din ce în ce mai mulți români au devenit alergici la ambrozie, iar cazurile pacienților cu reacții puternice se înmulțesc, din păcate. Iată cum să te ferești și care e rețeta perfectă găsită de specialistul în cauză!
Medicul Tudor Ciuhondaru, despre ambrozie
Tudor Ciuhondaru a scris, pe o rețea de socializare, despre lucrurile cu care se confruntă pacienții care suferă de alergie la ambrozie. Primele victime au apărut la Iași. Din păcate, este vorba despre cazuri din ce în ce mai severe ale alergiei la planta aferentă.
Specialistul a indicat faptul că în fiecare zi 2-3 pacienți au nevoie urgentă de tratament, după expunerea la praful de pe stradă sau din casă, la polen sau diverse substanțe utilizate la tratarea plantelor ornamentale. Ambrozia face ravagii nu numai printre bucureșteni, ci și în Iași, unde zeci de oameni au sesizat Prefectura și Direcția Agricolă cu privire la planta care îi face să se simtă extrem de rău.
Cum să te ferești de ambrozie?
1. Nu aerisi și evită să ieși în aer liber pentru a face sport în momentul în care poluarea este intensă sau cantitatea de polen e mai mare.
2. rotejaţi pielea, faţa, ochii utilizând articole vestimentare care acoperă o sprafaţă cât mai mare şi ochelari de soare
3. Faceţi efortul de a îndepărta praful de pe stradă atunci când aţi ajuns acasă.
4. Nu uitaţi, atunci când faceţi curăţenie sau utilizaţi substanţe toxice în spaţii închise, să ţineţi geamul larg deschis şi să utilizaţi mănuşi şi mască de protecţie.
5. Recunoaşteţi rapid simptomele şi severitatea unei alergii. Pruritul (mâncarimea), erupţiile maculo-papuloase (sub formă de pete sau de umflături roşii) ce se extend rapid, clipitul des, lăcrimarea, strănutul, cursul nasului pot fi primele simptome ale unei rinite sau conjunctivite alergice sau ale unei alergodermii.
6. Formele severe, întalnite adesea la femei cunoscute cu senbilitate la diverşi alergeni, îmbracă diverse forme clinice, mergând de la criza de astm bronşic pâna la şoc anafilactic sau edem Quincke.