Medicul Octavian Jurma, avertisment crunt cu privire la valul patru al pandemiei: „Evoluția Delta este absolut fulminantă”

Medicul Octavian Jurma, avertisment crunt cu privire la valul patru al pandemiei: „Evoluția Delta este absolut fulminantă”
Octavian Jurma, despre valul patru al pandemiei

Medicul Octavian Jurma ridică un mare semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de tulpina Delta, care se răspândește cu o repeziciune înfricoșătoare. Potrivit specialistului, singura cale de a lupta împotriva valului patru al pandemiei este vaccinarea cât mai rapidă.

Varianta Delta, responsabilă pentru majoritarea cazurilor de Covid-19

Cunoscutul cercetător afirmă că valul patru al pandemiei va fi reprezentat de tulpina Delta, care “este absolut fulminantă”. Acesta a reamintit, de asemenea, despre prima persoană care a murit din cauza acestei tulpini, deși a fost vaccinate complet, în urmă cu 100 de zile.
Medicul Octavian Jurma critică aspru relaxarea cu care cetățenii privesc acest val al pandemiei, susținând că oamenii nu conștientizează gravitatea lui.

„Evoluția Delta este absolut fulminantă. Marea majoritate a cazurilor sunt cu Delta, iar din păcate avem și primul deces generat de Delta, în rândul persoanelor vaccinate. Din rândul celor 14 decese cauzate de tulpina Delta, o persoană a fost vaccinată completă, cu cele două doze, acum 100 de zile.

Delta este o tulpină foarte serioasă, mult mai periculoase decât tulpina Alpha. Relaxarea cu care întâmpinăm valul patru este înspăimântătoare”, a declarat medicul Octavian Jurma, marți seară.

Cu privire la restricțiile dure impuse de autorități, specialistul consideră că nu este o metodă eficientă de motivare, ci mai degrabă, ar trebui gândită o strategie prin care tinerii să fie încurajați să se vaccineze pentru a li se facilita accesul la anumite evenimente iubite de ei.

„La noi vaccinarea a ajuns la un stadiu când este prea puțin să intervii cu restricții. Majoritatea sunt nevaccinați și este complicat, dar am putea profita de vaccinarea în rândul tinerilor. Încep școlile, foarte mulți părinți sunt îngrijorați de situația din școli și dacă am începe să vaccinăm copii, el poate să își convingă familia.

Mai avem și festivalurile, evenimentele foarte mari, la care ar trebui să aibă acces doar cei vaccinați, în mod normal. Dacă am fi restricționat accesul doar pentru vaccinați, am fi putut imuniza în special categoria tinerilor”, a explicat medicul, la B1TV.

Pentru cine ar putea funcționa restricțiie

Medicul a explicat în continuare că restricțiile sau condițțile ar trebui impuse în rândul tinerilor, care ar putea fi mult mai deschiși să se vaccineze pentru a beneficia de plecări în vacanțe și participări la evenimente. Cu privire la persoanele care refuză cu desăvârșire vaccinarea, pentru acestea, medicul susține că restricțiile nu ajută la nimic.

„Cred că cei care sunt hotărâți să nu se vaccineze reprezintă sub 25% din populație. Avem acești 50% care sunt relativ ușor de convins să se vaccineze, având în vedere că majoritatea persoanelor care se vaccinează în ultimele săptămâni o fac pentru a pleca în vacanță fără probleme.

Restricțiile funcționează, pentru că, spre exemplu ele sunt normale în țările în care sunt aplicate, acolo unde cei vaccinați sunt scoși de sub restricții”, spune medicul.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI