Medicul anchetat din Oradea, prima reacție după valul de acuzații care i s-au adus: „Nu îmi vine să cred așa ceva”

Medicul anchetat din Oradea, prima reacție după valul de acuzații care i s-au adus: „Nu îmi vine să cred așa ceva”
Medicul Flafia Groșan, prima reacție după acuzațiile aduse

Medicul pneumolog Flavia Groșan a stârnit critici dure la adresa sa, în urma dezvăluirilor făcute cu privire la tratamentul miraculos pentru Covid-19. În curusl serii de joi, specialistul a dezvăluit cum se simte văzând câte lume se împotrivește tratamentului cu care și-a vindecat toți pacienții infectați cu noul coronavirus.

Medicul de la Oradea a stârnit diferite controverse

Tratamentul revoluționar folosit de medicul orădean Flavia Groșan reprezintă unul dintre cele mai dezbătute subiecte din acest moment. După ce a dezvăluit că a tratat peste 1000 de pacienți infectați de Covid-19 după o schemă proprie, dar cu rezultate excepționale, colegii de breaslă s-au autosesizat și au depus plângeri împotriva acestuia.

Astfel, în cursul zilei de ieri, medicul Flavia Groșan a fost chemată de către Colegiul Medicilor din Bihor pentru a-i fi cercetate acțiunile cu privire la tratamentul folosit, diferit de cel existent în protocoalele medicale din România.

Discuții aprinse au fost și în lumea medicală, dar și în spațiul public, acolo unde s-au format două tabere, una de susținere și încurajare, iar cealaltă unde medicul a fost aspri criticat și acuzat.

Vă reamintim că medicul Flavia Groșan a povestit în cadrul unui interviu acordat la Antena 3 despre modul în care își tratează cu succes toți pacienții care apelează la ea.

Aceasta a explicat despre schemele de tratament pe care face în funcție de mai multe clasificări ale pneumoniilor. Flavia Groșan a dezvăluit, de asemenea, că apelează și la consultații online pentru a nu mai pune pacienții pe drumuri.

„Aici am peneumoniile de virale (gripa infecțiile de sezon virușii de sezon covidul ) au anumite simptome. Eu imediat îmi dau seama care e gripă, care e COVID. Clinic din cap, îmi dau seama. Mie nu îmi trebuie investigații foarte multe să plimb bolnavul febril să-l înnebunesc de cap din simptome”, dezvăluia aceasta.

„Mă simt copleșită”

În cursul serii de joi, Flavia Groșan a povestit într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea cum se simte după tot scandalul creat în spațiul public după ce s-a aflat de tratamentul și rezultatele acestuia. Medicul a recunoscut că este surprins neplăcut, dar și plăcut de către pacienții recunoscători că le-a salvat viața.

Flavia Groșan a afirmat că nu se aștepta ca după toată munca depusă să ajungă să fie reclamată chiar de colegii săi, dar cu toate acestea, energia sa bună și-a îndreptat-o către pacienții și persoanele care i-au scris mii de mesaje de încurajare.

”Faptul că am fost alături de ei încă de la începutul pandemiei. Când s-a declanșat prima stare de urgență, eu am fost acolo și le-am spus „stați calmi, sunt lângă voi, este o pneumonie”. Le-am transmis energia mea pozitivă, încrederea, ei au venit lângă mine (…) S-au creat grupuri pe Facebook, mă sună la telefon, primesc mesaje de susținere. Sunt copleșită de ce mi se întâmplă.

După atât muncă, o muncă enormă pe care am avut-o, Lvinia, asistenta mea a muncit enorm anul acesta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ți-a făcut reclamație o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american.

Nu îmi vine să cred așa ceva (…) Eu am o schemă în care știu ce face fiecare medicament. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă (…) Eu mă adresez lumii, oamenilor simpli. Eu trebuie să fac o poveste și va rămâne această poveste scrisă de mine!”, a declarat medicul, în exclusivitate pentru Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI