Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment alarmant pentru România: „Acest virus se plimbă pe stradă. Insitutul Matei Balş este plin, la fel şi Terapia Intensivă!”

Medicul Adrian Streinu-Cercel, avertisment alarmant pentru România: "Acest virus se plimbă pe stradă. Insitutul Matei Balş este plin, la fel şi Terapia Intensivă!"

Managerul Institului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, lansează un avertisment uriaș cu privire la explozia de cazuri de COVID-19 în Europa. Acesta se declară îngrijorat de fenomenul care a luat o asemenea întorsătură și face previziuni înfricoșătoare despre perioada viitoare.

“Se poate, dar se poate cu disciplină”

Celebrul medic Adrian Streinu-Cercel a explicat recent fenomenul bizar care a luat cu asalt întreg mapamondul. Acesta se arată speriat de un val doi al pandemiei în Europa, în comparație cu situația extrem de liniștită din China, țara în care a apărut prima data COVID-19.

”În Spania apar cam 14.000 de cazuri pe zi, iar în Franța 13.000 de cazuri pe zi, ceea ce este cu totul și cu totul alarmant.

Ceea ce este și mai interesant este că Elveția vine ușor din spate cu aproape 500 cazuri noi pe zi. La extremitatea cealaltă este China care a înregistrat 14 cazuri mari și late.

Sunt cazuri de import. Și niciun caz nu a fost înregistrat în ultimele zile, la Beijing, ceea ce este wow! Asta demonstrează că se poate, dar se poate cu disciplină.

Atunci când disciplina lipsește în contextul unei astfel de epidemii, lucrurile iau întorsături neplăcute”, a spus Streinu-Cercel la Realitatea Plus, potrivit DC News.

“Haideți să ne protejăm pe noi înșine”

Medicul de la “Matei Balș”, spitalul în care se află internați cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19, îi roagă pe cetățeni să se protejeze de acest virus, pentru că nimeni nu o poate face mai bine decât ei, indiferent de câte reguli ar impune autoritățile.

Streinu-Cercel atrage atenția asupra purtării obligatorie a măștii, ca mijloc esențial de protecție. De aseemenea, acesta a oferit indicații prețioase cu privire la modul corect în care trebuie să ne echipăm.

Masca trebuie pusă de la ieșirea din locuință, iar modul în care o aranjăm pe față este cel care indică dacă suntem sau nu protejați. Aranjată superficial, prin spațiile libere pot intra particule de virus, ceea ce înseamnă că ne putem infecta în orice moment.

”În ultima perioadă am văzut mesaje de genul: ”haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi!”. Absolut corect! Acest slogan este foarte bun. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de noi.

Dacă nu avem grijă de noi, nu ne apără nimeni. Oricât de puternic ar fi statul, uitați-vă la SUA, degeaba! Sfatul meu este: haideți să ne protejăm pe noi înșine! Pentru a ne proteja pe noi înșine trebuie să purtăm mască tot timpul. Am ieșit din casă, am ieșit cu masca pe figură.

Masca trebuie să acopere și nasul, și cu gura! Banda metalică de deasupra trebuie amprentată pe conturul nasului și a obrajilor. Dacă este pusă de formă, lasă zone prin care aerul pătrunde și, o dată cu aerul care pătrunde, evident că poate pătrunde și virusul. Cei care nu vor să poarte mască, nu au decât să facă ce doresc, dar să-și asume și riscul îmbolnăvirii!”, a subliniat profesorul la Realitatea Plus.

Spitalele nu mai fac față exploziei de îmbolnăviri

În urmă cu puțin timp, medicul Streinu-Cercel a explicat pentru Antena3 ce se întâmplă cu virusul în această perioadă. Pe lângă faptul că valul doi al pandemiei bate la ușă, specialistul a avertizat asupra pericolului dat de combinația nefastă cu virusul gripal.

De asemenea, Adrian Streinu este revoltat din cauza acelor persoane inconștiente care nu respectă regulile de protecție.

“După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim 1333 de cazuri, suntem cam pe acolo. Domnul ministru Tătaru a spus că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România.

Asta va fi posibil în contextul în care vedem ceea vedem astăzi la televizor, lumea fără mască, ca şi când aceşti oameni ar spune că virusul este pe undeva pitit prin tufişuri.

Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă (…) Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Este plin, la fel şi Terapia Intensivă”, a spus, exclusivitate la Antena 3, prof. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, potrivit antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI