Medicul Adrian Marinescu dezvăluie soluția salvatoare anti-COVID-19: „Poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede”

Medicul Adrian Marinescu dezvăluie soluția salvatoare anti-COVID-19:
Medicul Adrian Marinescu dezvăluie soluția salvatoare anti-COVID-19: "Poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede"

Deși numărul cazurilor anunțate ieri nu a depășit cifra 1.000, din păcate, nu este neapărat o veste bună. Acest rezultat se datorează efectuării puținor teste, ceea ce înseamnă că rata de infectare rămâne mare, de aproximativ 11%. O veste bună vine, totuși, din partea medicului Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Ce pot face cetățenii pentru a reduce transmiterea comunitară

În contextul pandemiei de COVID-19, sistemul sanitar din România se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri, dar și cu un număr record de pacienți internați la secția de Terapie Intensivă, acesta ajungând la 476. În ultimele 24 de ore au murit 29 de români, fiind răpuși de virus.

Din păcate, tot mai multe cazuri mediatizate ne demonstrează că unii cetățenii dau dovadă de iresponsabilitate, punând sănătatea publică în pericol. Medicul infecționist, Adrian Marinescu, a declarat la Digi 24 că purtarea corectă a măștii este singura soluție pentru evitarea răspândirii virusului, rezultatul fiind vizibil într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Sursă foto: cugetliber.ro

Masca e cea mai importantă pentru că e un lucru practic. Dacă ne gândim la celelalte măsuri, poate că distanțarea nu depinde doar de mine. Dacă sunt oameni mulți în jurul meu poate că la un moment dat, chiar dacă îmi doresc, nu voi avea această distanțare.

Regulile de igienă sunt importante, dar uneori poate că nu am la îndemână săpun, soluție dezinfectantă, dar masca o am îndemână, și dacă e folosită corect este o barieră – îmi acoperă nasul și gura și o folosesc ori de câte ori vin în contact cu persoana de lângă.

Peste tot în lume s-a ajuns la concluzia că reducerea ratei de infectare este foarte mare. Ce trebuie să înțelegem noi în Europa și în primul rând este că într-adevăr, masca este cea care poate să facă foarte clar diferența. Și poate să o facă repede.

Nu de pe o zi pe alta, dar cu siguranță dacă respectăm astăzi, purtăm corect masca și sigur și celelalte măsuri, în două săptămâni am putea clar să vedem o îmbunătățire. Nu o să fie dintr-odată, dar o să vedem niște cifre care o să arate mult mai bine”, a declarat cunoscutul medic.

Urmăriți Playtech.ro și pe