15 dec. 2020 | 12:39

Medicul Adrian Marinescu, adevărul despre infectarea cu COVID-19 la cumpărături. Ce coș de cumpărături trebuie să folosim

Sănătate
Medicul Adrian Marinescu, adevărul despre infectarea cu COVID-19 la cumpărături. Ce coș de cumpărături trebuie să folosim
Cum să ne protejăm de COVID-19 la cumpărături

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș trage un semnal de alarmă cu privire la infectarea cu noul coronavirus. Pentru că urmează o perioadă extrem de aglomerată, medicul face mai multe recomandări de care toți românii ar trebui să țină cont.

Ce reguli trebuie să respectăm în perioada sărbătorilor

Adrian Marinescu face un apel către toți românii, prin care îi roagă să evite cât pot de mult întâlnirile cu prietenii sau cu persoanele care nu sunt din familie.

Acesta a explicat pentru Antena 1 cât de repede se poate transmite virusul, riscând să ne îmbolnăvim unii pe alții, fără să avem vreo intenție în acest sens.

Medicul de la Balș le recomandă tuturor românilor să se testeze înainte de a-și vizita familia, eliminând riscul de infectare cu COVID-19. Acesta amintește că persoanele asimptomatice nu se pot identifica ca fiind bolnave sau sănătoase, decât având dovada unui test de COVID-19.

Perioada sărbătorilor are un impact afectiv puternic, astfel că oamenii pot uita cu ușurință de orice regulă de igienă, lăsând frâu liber emoțiilor.

”Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns, să plecăm de la ideea că ce din jurul nostru ar putea fi asimptomatici sau ușor simptomatici și să fie infectați.

N-ar fi rău să ne testăm înainte să mergem la masa de Crăciun sau de Revelion. Pentru a avea o siguranță mai mare.

O să fie momentul când lăsăm garda jos, nu mai purtăm mască, distanțarea nu mai există, regulile de igienă sunt și ele lăsate deoparte și astfel soluția ar fi ca întâlnirile să fie în număr restrâns de oameni.

Atenție! Asimptomaticii nu pot fi depistați doar dacă ne uităm la ei, chiar dacă ne e rudă poate fi infectată” a spus Adrian Marinescu la Antena1.

Cum ne putem infecta cu noul coronavirus la cumpărături

Medicul de la Matei Balș le recomandă tuturor cetățenilor să aibă o igienă extrem de strictă atunci când merg la cumpărături. Prima condiție este aceea ca mâinile să fie dezinfectate, pentru a evita să transmită virusul mai departe.

Mai mult, acesta a explicat că nu este atât de important să nu punem mâna pe căruciorul de cumpărături sau pe ambalaje, atâta timp cât mâinile sunt curate.

Din păcate, există persoane care nu respectă aceste reguli de igienă, punând în pericol sănătatea tuturor. Pentru o siguranță mai mare, cine dorește să dezinfectele cărucioarele înainte de a le folosi nu greșește sub nicio formă.

”Dacă păstrăm igiena mâinilor nu contează ce fel de coș luăm. Important este să avem grijă la igienă și să purtăm mască. Nu e nevoie să dezinfectăm ambalajele, mâinile sunt cele care transmit orice deci dacă le avem curate, nu există niciun risc” a mai adăugat medicul.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Capital.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
UCRAINA a primit RACHETELE! Lovitură finală pentru RUSIA!
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro