Medicii sunt în alertă. Un copil, în vârstă de trei ani, internat de urgență la ATI din cauza complicațiilor apărute în urma infecției cu COVID-19

Un copil, în vârstă de trei ani, internat de urgență la ATI din cauza complicațiilor apărute în urma infecției cu COVID-19 Sursă foto ilustrativă: Unicef

Cazurile grave de COVID-19 la copii devin tot mai dese, iar medicii trag un semnal de alarmă. Un băiețel de doar trei anișori a fost internat la Spitalul Gomoiu din București, după ce a dezvoltat o reacție periculoasă la infecâția cu noul coronavirus.

Ce probleme de sănătate are băiețelul în momentul de față

Copilul de trei ani fost internat cu sindrom inflamatoriu multisistem, aceasta fiind o reacție extremă de apărare a organismului la infecția cu noul coronavirus. În urma acestui sindrom, toate organele sunt inflamate, dar din fericire poate respira singur, iar starea sa este stabilă.

Micuțul a fost internat la Spitalul Victor Gomoiu din București, sâmbătă, fiind transferat de la Spitalul din Brașov cu multiple disfuncții, printre care, cardiacă și respiratorie, dar acum pare că starea sa de sănătate începe să se îmbunătățească.

„Este în stare bună. A venit în garda de sâmbătă prin transfer de la spitalul din Brașov, diagnostic de prezumție meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncții: respiratorie, cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunțat, modificări hematologice importante.

A fost admis în terapie intensivă, unde medicii noștri l-au diagnosticat cu PIMS. Actualmente este într-o stare favorabilă, e neintubat, e stabil și merge spre bine”, a declarat Diana Ionescu, directorul medical al spitalului Gomoiu, luni dimineață, la Digi24.

Potrivit specialistului, copilul a fost testat pozitiv pe data de 30 septembrie, iar testele, în acest moment, sunt negative. Chiar și așa, anumiți indici confirmă existența virusului în organismul copilului, iar starea actuală este dată de reacțiile inflamatorii care pot apărea la două-trei săptămâni după infectarea cu COVID-19.

„Copilul a fost infectat cu COVID undeva în jur de 30 septembrie. Are un test pozitiv, la noi testele sunt negative, dar are IGG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală. Este o reacție inflamatorie multisistemică ce apare la două-trei săptămâni după infecția cu SARS-CoV-2”, a precizat medicul, potrivit aceleiași surse.

Copil de 4 ani, răpus de COVID-19

Noul coronavirus face victime de la cele mai fragede vârste, astfel că, în cursul zilei de duminică a fost anunțat de către Grupul de Comunicare Strategică primul deces în categoria de vârstă 0-9 ani. Este vorba de un băiețel de patru ani, care prezenta „cormobidități accentuate”, potrivit reprezentanților GCS. Surse Libertatea au menționat faptul că băiețelul suferea de afecșiuni renale, iar virusul ucigaș i-a agravat foarte tare starea de sănătate..

Băiatul din Mureș a fost internat la Unitatea Primi Urgențe a Spitalului din Reghin, iar din cauza stării extrem de grave, a fost transportat la Spitalul Județean Târgu Mureș. În cursul zilei de ieri, din păcate, băiețelul a pierdut lupta cu viața.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI