Medicii în alertă! Sute de oameni au ajuns la spital cu probleme grave de sănătate. Ce lichid au consumat toți pacienții

Medicii în alertă! Sute de oameni au ajuns la spital cu probleme grave de sănătate. Ce lichid au consumat toți pacienții
Sute de pacienți cu probleme digestive în Râșnov Sursă foto ilustrativa: stiridebistrita.ro

Situație halucinantă la Râșnov, acolo unde sute de pacienți s-au prezentat de urgență la spital, acuzând probleme digestive grave. Pe lângă faptul că rafturile farmaciilor s-au golit, medicii se plâng că nu mai fac față valului de oameni cu probleme. După mai multe cercetări, s-a ajuns la concluzia că toți pacienții au în comun același lichid băut.

Toată lumea caută aceleași medicamente

Orașul Râșnov se confruntă cu o poblemă majoră existentă la un procent semnifictiv din populație, astfel că sute de oameni au acuzat afecțiuni digestive de necontrolat, care capătă mai degrabă forma unei epidemii digestive.

”Mama mea are probleme digestive. Da, toată lumea are. E o problemă generală în Râşnov. 90% din persoanele care au venit azi şi ieri au aceeaşi problemă”, a explicat o farmacistă.

Astfel, din orașul cu 15.000 de locuitori, s-a constatat că cel puțin 200 s-au îmbolnăvit în ultimele zile, în timp ce alte zeci de persoane s-au internat la spital.

Potrivit persoanelor afectate de această problemă, de vină ar fi apa de la robinet, motiv pentru care, până la identificarea cauze exacte, oamenii au fost rugați să nu mai consume apă de la robinet.

“Vorbim despre un număr, până într-o sută de persoane care prezintă simptome de tip vărsătură, frison, unii diaree, stare generală modificată”, a explicat Andreea Neculau, director DSP Brașov.

Directorul medical al Ambulanței Brașov a explicat că, în cursul zilei de ieri, mai multe persoane au fost transportate cu ambulanța la Spitalul de Boli Infecțioase, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă privind siguranța cetățenilor.

“Punctul maxim a fost ieri când ambulanţele au fost solicitate pentru un număr de 11 persoane care au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase”, a afirmat dr. Steluța Coțiu.

Responsabilii neagă sursa problemei

Ca răspuns la toate problemele apărute până acum, societatea de distribuţie a apei susține că analizele efectuate în urmă cu două săptămâni au indicat faptul că apa este potabilă.

“Nu este de la apă. Persoane care au simptome, le-am sunat: Mă, ce-aţi păţit? Eu am mâncat pepene stricat. A doua persoană are simptome şi el nu bea apă de la robinet”, a explicat Rareş Secărenu, potrivit observatornews.ro.

Chiar dacă societatea de distribuție a apei neagă această problemă, localnicii susțin că au băut apă d la chiuvetă, iar ulterior au acuzat stări de boală.

„Vin clienţii şi ne spun, la magazin.
Ce?
Că nu se simt ok, nu se simt bine. Ei zic că de la apă că vin şi cumpără apă plată”, a explicat o vânzătoare.

O altă localnică a explicat că fetița sa a avut probleme care au necesitat vizita la spital, chiar după ce a băut apă.

„Ieri am avut probleme şi eu şi fetiţa. Stări de vomă, febră, ne-am stricat la burtă. A băut apă de la chiuvetă şi a durut-o burta, a vomat. Aseară am fost la urgenţă cu ea”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI