21 ian. 2021 | 12:23

Medicii, în alertă. Pacientă, internată de urgență la spital după vaccinarea Covid-19. Ce simptome a avut

Știri generale
Medicii, în alertă. Pacientă, internată de urgență la spital după vaccinarea Covid-19. Ce simptome a avut
Pacientă din Gherla, reacții adverse la vaccinul anti-Covid Foto ilustrativă

Vaccinarea Covid-19 în România a decurs bine până în acest moment, fiind administrat serul la peste 309.000 de persoane, dintre care 3.192 primind deja a doua doză. În ciuda faptului că nu au fost semnalate reacții adverse grave, o femeie din Gherla, județul Cluj, a avut nevoie recent de internare, din cauza stărilor îngrijorătoare după vaccinare.

Cum se simte femeia în aceste momente

Pacienta care a prezentat reacții adverse după adiministrarea vaccinului este o angajată a Căminului de Persoane Vârstnice, în vârstă de 55 de ani, care a fost internată de urgență la spital. Din fericire, aceasta nu a suferit un șoc anafilactic, fiind coștientă și cu o stare stabilă de sănătate.

Potrivit Irinei Munteanu, subprefectul Clujului, angajata a suferit o stare de lipotimie, având valori ridicate ale glicemiei. Femeia a fost transportată cu Ambulanța la Spitalul Gherla, acolo unde i s-au efectuat analize amănunțite, fiind sub monitorizarea medicilor.

“A venit ambulanța și a transportat-o la Spitalul Gherla, unde a fost internată cu stare post vaccinare anti Covid. Acum e stabilă, sub observație, nici vorbă de șoc anafilactic”, potrivit romaniatv.net.

Colegii săi au povestit că femeia se simțea foarte rău și era galbenă la față. Din păcate, între momentul apelului la 112 și momentul sosirii unei Ambulanțe a trecut mai bine de o oră, timp în care se putea întâmpla ce e mai rău.

”S-a sunat de urgență la 112 și am așteptat mai bine de o oră să vină ambulanța. Colega noatră era galbenă la față. Nici nu m-am putut uita. Au ținut-o în ambulanță mai bine de 30 de minute după care au dus-o la spitalul din Gherla”, au declarat colegii săi.

Ce spun autoritățile

În urma cazului care a alarmat medicii, autoritățile au declarat că starea femeii este pentru moment stabilă, rămânând sub supravegheare medicală.

„În urma discuției cu echipa de medici care asistă procesul de vaccinare a rezultat faptul că persoana în cauză a prezentat o stare de lipotimie motiv pentru care a fost solicitat serviciul de ambulanță, în prezent fiind internată în Spitalul Municipal Gherla cu Stare post vaccinare anti Covid 19 și va rămâne în continuare spitalizată pentru monitorizare”, a transmis DGASPC Cluj, potrivit sursei citate.

Un bătrân din Cluj s-a vaccinat de Covid-19

În timp ce persoane tinere dezvoltă forme grave ale bolii, dar le este frică să facă vaccinul anti-Covid-19, un veteran de război, în vârstă de 105 ani, a oferit un adevărat exemplu, vaccinându-se împotriva Covid-19. Vârstnicul face parte din categoria persoanelor care s-au vaccinat în Gherla, asemeni pacientei care a prezentat reacții adverse după vaccin.

Domnul este îngrijit de nepoata sa, care a declarat că bărbatul a fost foarte determinat să afle cât mai multe informații despre vaccin, iar ulterior să se vaccineze. Din fericire, acesta se simte bine după vaccinare, oferind chiar un sfat pentru cei tineri și sceptici.

„Degeaba nu cred ei, că realitatea e asta: Virusul există. Nu ştiu ce concepţie au ei, dar nu ar trebui să fie aşa. Sănătate e pe primul rând, de aia toate popoarele au început să îşi facă vacinurile şi să lupte împotriva pandemiei ăsteia.

Să se vaccineze, să meargă, să îşi păstreze sănătatea. Ca să poată să revină viaţa la normal. Ei, tinerii, trebuie să ia viaţa în serios, că ei rămân”, au fost sfaturile pline de înțelepciune ale veteranului.

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
Andreea Marin, GOALĂ în cadă! Pozele incendiare din telefon au scăpat pe net. Niciodată nu ai văzut-o AȘA!
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Nu e o glumă! Meghan Markle s-a apucat să vândă dulceață de căpșuni 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
EVZ.ro
Sume astronomice la MasterChef. Cât primesc Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Se pregătește ”nota de plată”! Ce riscă Ronald Araujo, după gesturile făcute la adresa lui Istvan Kovacs
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capital.ro
Locul de pe Pământ unde aurul iese singur la suprafață. Cel care l-ar strânge ar câștiga 6.000 de dolari pe zi
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Noapte magică în CHAMPIONS LEAGUE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro