Medicii, în alertă. Pacientă, internată de urgență la spital după vaccinarea Covid-19. Ce simptome a avut

Medicii, în alertă. Pacientă, internată de urgență la spital după vaccinarea Covid-19. Ce simptome a avut
Pacientă din Gherla, reacții adverse la vaccinul anti-Covid Foto ilustrativă

Vaccinarea Covid-19 în România a decurs bine până în acest moment, fiind administrat serul la peste 309.000 de persoane, dintre care 3.192 primind deja a doua doză. În ciuda faptului că nu au fost semnalate reacții adverse grave, o femeie din Gherla, județul Cluj, a avut nevoie recent de internare, din cauza stărilor îngrijorătoare după vaccinare.

Cum se simte femeia în aceste momente

Pacienta care a prezentat reacții adverse după adiministrarea vaccinului este o angajată a Căminului de Persoane Vârstnice, în vârstă de 55 de ani, care a fost internată de urgență la spital. Din fericire, aceasta nu a suferit un șoc anafilactic, fiind coștientă și cu o stare stabilă de sănătate.

Potrivit Irinei Munteanu, subprefectul Clujului, angajata a suferit o stare de lipotimie, având valori ridicate ale glicemiei. Femeia a fost transportată cu Ambulanța la Spitalul Gherla, acolo unde i s-au efectuat analize amănunțite, fiind sub monitorizarea medicilor.

“A venit ambulanța și a transportat-o la Spitalul Gherla, unde a fost internată cu stare post vaccinare anti Covid. Acum e stabilă, sub observație, nici vorbă de șoc anafilactic”, potrivit romaniatv.net.

Colegii săi au povestit că femeia se simțea foarte rău și era galbenă la față. Din păcate, între momentul apelului la 112 și momentul sosirii unei Ambulanțe a trecut mai bine de o oră, timp în care se putea întâmpla ce e mai rău.

”S-a sunat de urgență la 112 și am așteptat mai bine de o oră să vină ambulanța. Colega noatră era galbenă la față. Nici nu m-am putut uita. Au ținut-o în ambulanță mai bine de 30 de minute după care au dus-o la spitalul din Gherla”, au declarat colegii săi.

Ce spun autoritățile

În urma cazului care a alarmat medicii, autoritățile au declarat că starea femeii este pentru moment stabilă, rămânând sub supravegheare medicală.

„În urma discuției cu echipa de medici care asistă procesul de vaccinare a rezultat faptul că persoana în cauză a prezentat o stare de lipotimie motiv pentru care a fost solicitat serviciul de ambulanță, în prezent fiind internată în Spitalul Municipal Gherla cu Stare post vaccinare anti Covid 19 și va rămâne în continuare spitalizată pentru monitorizare”, a transmis DGASPC Cluj, potrivit sursei citate.

Un bătrân din Cluj s-a vaccinat de Covid-19

În timp ce persoane tinere dezvoltă forme grave ale bolii, dar le este frică să facă vaccinul anti-Covid-19, un veteran de război, în vârstă de 105 ani, a oferit un adevărat exemplu, vaccinându-se împotriva Covid-19. Vârstnicul face parte din categoria persoanelor care s-au vaccinat în Gherla, asemeni pacientei care a prezentat reacții adverse după vaccin.

Domnul este îngrijit de nepoata sa, care a declarat că bărbatul a fost foarte determinat să afle cât mai multe informații despre vaccin, iar ulterior să se vaccineze. Din fericire, acesta se simte bine după vaccinare, oferind chiar un sfat pentru cei tineri și sceptici.

„Degeaba nu cred ei, că realitatea e asta: Virusul există. Nu ştiu ce concepţie au ei, dar nu ar trebui să fie aşa. Sănătate e pe primul rând, de aia toate popoarele au început să îşi facă vacinurile şi să lupte împotriva pandemiei ăsteia.

Să se vaccineze, să meargă, să îşi păstreze sănătatea. Ca să poată să revină viaţa la normal. Ei, tinerii, trebuie să ia viaţa în serios, că ei rămân”, au fost sfaturile pline de înțelepciune ale veteranului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI