Medicii din Spania, protest disperat în plină pandemie de COVID-19. Care a fost motivul pentru care au apărut îmbrăcați doar în lenjerie intimă
Pandemia de COVID-19 a luat amploare în toată Europa, iar medicii au ajuns la capătul puterilor și al răbdării. După ce cazurile de coronavirus au explodat din nou, medicii rezidenți din Barcelona au făcut un protest neobișnuit. Aceștia au cerut ajutor îmbrăcați în cel mai sumar mod cu putință. Motivul este cu totul și cu totul impresionant.
Medici îmbrăcați în lenjerie intimă
Sistemul sanitar spaniol testează din nou limitele medicilor care par să nu mai facă față.După ce numărul cazurilor de COVID-19 a explodat, medicii au ieșit în stradă, solicitând ajutor disperat. Situația îmbolnăvirilor este una îngrijorptoare, iar personalul se află sub presiune continuă.
După infinite nopți nedormite, salarii mici și lipsa restricțiilor, medicii rezidenți s-au adunat în piața Sant Jaume din Barcelona pentru a protesta față de toate aceste nedreptăți pe care le trăiesc și le suportă din cauza Guvernului catalan. Astfel, tinerii doctori și-au scos hainele în văzul tuturor și au rămas în lenjerie intima, în speranța să fie observați și ajutați.
Medicii se află în grevă de mai multe zile, iar gestul acesta a fost făcut ca ultimă speranță pentru îmbunătățirea sistemului medical. Aceștia au acuzat conducerea țării de lipsă de empatie față de munca lor și față de sănătatea publică. Tinerii afirmă că au aceleași salarii mici de ani de zile, în ciuda faptului că sunt exploatați și solicitați în ture fără pauză, încă de la începutul pandemiei.
Încă de la începutul pandemiei, în Spania, s-au infectat peste 50.000 de medici, aceștia riscând cu propria viață pentru a salva țara de la un adevărat dezastru. Cu toate acestea, Guvernul a rămas indiferent la nevoile cadrelor medicale, iar aceștia încep să clacheze de la o zi la alta.
Cum s-au desfășurat protestele de la Madrid
În Madrid, angajații de la Salvare sunt și ei în grevă, după ce au ajuns la un nivel de epuizare depășit. Aceștia declară că și-au făcut meseria cu multă dedicare, indiferent de funcția deținută.
„Noi am crezut din prima zi că pentru asta ne-am făcut medici şi infirmieri. Şi ne-am luptat, nu cu curaj, ci mai degrabă cu entuziasmul dat de faptul că noi pentru asta ne-am pregătit.
Acum am văzut că e un maraton şi începe să aibă efecte la nivel psihologic. Epidemia din 1918 a lăsat o atmosferă de anxietate şi de depresie în Europa, care a durat mai mulţi ani. A durat 4 – 5 ani ca să treacă şi cred că acum va fi la fel”, a declarat César Carballo, medic la Spitalul Ramón y Cajal din Madrid, potrivit libertatea.ro