Medici din Italia, bătuți cu sălbăticie de o familie de români. Directorul spitalului, apel disperat: „Acești huligani oribili nu au nimic de pierdut”

Medici din Italia, bătuți cu sălbăticie de o familie de români. Directorul spitalului, apel disperat: „Acești huligani oribili nu au nimic de pierdut”
Bărbații, tramsportați la secția de Poliție

Românii sunt vestiți peste hotare pentru multe reușite, dar în același timp, pentru comportamente rușinoase care lasă de dorit în fața oricui. Acesta este și cazul unei familii de români care și-a dus ruda bolnavă la un spital din oraşul italian Vittoria, regiunea Ragusa. Pentru că nu au fost tratați prioritar, membrii familiei au devenit violenți cu personalul camerei de gardă, în timp ce încăperea a fost vandalizată.

Bilanțul victimelor în urma atacului violent al românilor

Au fost scene de groază într-un spital din Italia, după ce o familie de români a atacat personalul medical al unui spital, pentru că ruda lor nu a fost tratată imediat, în ciuda rugăminții acestora. Inițial, medicii i-au rugat pe români să se liniștească, moment în care spiritele s-au încins, iar bărbatul de 43 de ani, împreună cu fiul de 15 ani, au început să atace camera de așteptare, iar mai apoi medicii.

Astfel, doi medici au fost loviți cu bestialitate, necesitând 15 zile de îngrijiri specializate, în timp ce o asistentă s-a ales cu coaste rupte în urma violențelor la care a fost supusă.

După ce cadrele medicale au fost atacate, cei doi români au distrus camera de gardă, fiind nevoie în acest moment de mia multe renovări. În cele din urmă, la fața locului au fost chemați carabinierii, care i-au dus pe atacatori la secția de Poliție, acolo unde li se vor lua mai multe declarații, iar ulterior vor primi sancțiunile de rigoare.

Atacurile românilor, un nou stres pentru medici

În urma atacului înspăimântător, directorul spitalului din Ragusa a făcut mai multe declarații, subliniind faptul că acest eveniment este de neiertat, cu atât mai mult cu cât s-a petrecut într-o perioadă grea, în contextul valului patru al pandmemiei. Pe lângă stresul cauzat de infectările de Covid-19, medicul adaugă faptul că au fost creați factori suplimentari de stres.

„Un atac în camera de urgenţă este necivilizat oricum, dar dacă este comis de străini cu antecedente penale, infractori cunoscuţi de poliţie, este şi mai rău. Din păcate, este şi previzibil, ceea ce face ca evenimentul să fie şi mai insuportabil. Oamenii care lucrează deja sub presiune, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătăţii, trebuie să se teamă acum şi de cei pe care încearcă să-i salveze şi de familiile lor”, a declarat Angelo Aliquò, directorul general al Unităţii Regionale de Sănătate 7 din Ragusa.

„Aceşti huligani nu au nimic de pierdut”

Mai mult, Angelo Aliquò a explicat că aceste probleme comportamentale ale unora dintre patrioții noștri sunt la ordinea zilei, ajungând ca ei să facă regulile jocului, fără a primi pedepse aspre de lungă durată.

„Episodul care a avut loc aseară la Urgenţe la Vittoria este emblematic. Aceşti huligani oribili care au atacat şi au bătut medicii şi asistenta nu au nimic de pierdut, au drepturi ca oricare dintre noi, dar nu par să fie obligaţi să respecte regulile noastre de civilizaţie.

Fură, sunt arestaţi şi apoi eliberaţi, bat, sunt arestaţi şi apoi eliberaţi din nou, uneori chiar înainte ca poliţia şi carabinierii să îşi termine actele. Sistemul nostru nu favorizează siguranţa personalului medical, a forţelor de ordine sau a cetăţenilor (noaptea trecută, camera de urgenţă a fost blocată timp de peste o oră). Nu ar trebui să ajungem la astfel de situaţii pentru a înţelege că cetăţenii trebuie să fie protejaţi şi că securitatea în zonă trebuie să fie sporită. Să ne dăm seama că forţele de poliţie sunt insuficiente ca număr”, a concluzionat medicul, potrivit adevarul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI