Medicamentul Pfizer care poate preveni îmbolnăvirea cu covid-19. Experții au început testele

Medicamentul Pfizer care poate preveni îmbolnăvirea cu covid-19. Experții au început testele
Expertii au inceput deja testele

Un medicament produs de Pfizer ar putea să prevină infectarea cu covid-19. Compania începe testarea acestui medicament pe cale orală care ar putea fi un aliat de nădejde în lupta cu virusul.

Pfizer lucrează la un medicament nou

Pfizer a anunțat luni că a început un studiu amplu de testare a medicamentului său antiviral oral pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV2 în rândul celor care au fost expuși la viruși.

Pfizer, Merck & Co Inc (MRK.N) din SUA şi compania farmaceutică elveţiană Roche Holding AG (ROG.S) și-au unit forțele pentru a crea o pastilă antivirală împotriva covid.

Se va testa în cadrul studiului acest medicament pe maximum 2660 de adulți sănătoși, cu vârsta de 18 ani și peste, care locuiesc în aceeași casă cu o persoană care are covid 19 și simptomele aferente.

Studiul a fost conceput pentru a bloca activitatea unei enzime cheie necesare înmulțirii coronaviruslui. Medicamentul va fi administrat împreună cu o doză mică de ritonavir, un medicament mai vechi care se folosea în tratamentele combinate pentru infecția cu HIV.

Medicamentul intravenos remdesivir este singurul tratament antiviral aprobat pentru covid-19 în Statele Unite. Merck și Ridgeback Biotherapeutics au lansat un studiu al medicamentului experimental molnupiravir pentru prevenirea infecției covid-19.

Pastila care previne covidul

Acest medicament este studiat la pacienți nespitalizați pentru a vedea dacă reduce riscul de spitalizare sau de deces.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus CEO-ul Pfizer.

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Bourla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI